Weather Icon
Τουρκία 27 Ιανουαρίου 2021

Πογκρόμ εναντίον Αλεβιτών από το βαθύ τουρκικό κράτος

Πογκρόμ εναντίον Αλεβιτών από το βαθύ τουρκικό κράτος

Σπίτια αλεβιτών βάφτηκαν με κόκκινο χρώμα από παρακρατικούς στη δυτική Τουρκία

Τα σπίτια των οικογενειών αλεβιτών στο νομό Γιάλοβα της δυτικής Τουρκίας σημειώθηκαν με κόκκινους σταυρούς, προσθέτοντας άλλη μια ενέργεια στον μακρύ κατάλογο εγκλημάτων μίσους κατά της μειονοτικής ομάδας στη χώρα.

Το έγκλημα μίσους για τη σήμανση σπιτιών αλεβιτών υπήρξε κοινή πρακτική επί δεκαετίες σε διάφορα μέρη της Τουρκίας.

Τα σπίτια των οικογενειών που είναι μέλη της κοινότητας των αλεβιτών σημαδεύτηκαν με κόκκινη βαφή στο νομό Yalova της δυτικής Τουρκίας, ανέφερε η εφημερίδα Birgün στις 26 Ιανουαρίου.

Ιστορικά η κοινότητα των αλεβιτών είναι μια θρησκευτική ομάδα εις βάρος της οποίας γίνονται διακρίσεις από ισλαμιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους. Το σημάδεμα με κόκκινη μπογιά των σπιτιών του είναι μια πρακτική που ακολουθείται δεκαετίες τώρα, ένα έγκλημα μίσους που υπήρξε κοινή πρακτική σε όλη την ιστορία και σε ολόκληρη τη χώρα.

Εμφανίζοντας ένα σταυρό και τη λέξη “Alevi”, τα σημάδια δημιουργήθηκαν από ανώνυμους δράστες και αναφέρθηκαν αμέσως στην αστυνομία από τις οικογένειες, οδηγώντας σε έρευνα για το συμβάν.

«Παίζουν με τα νεύρα της κοινωνίας. Πρόκειται για ρατσισμό που στοχεύει στην πρόκληση μ΄λισους εναντίον των αλεβιτών», δήλωσε ο Φικρέτ Ντεμίρ, πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού Χατζή Μπεκτάς, στο νομό Γιάλοβας.

Πηγή: duvarenglish

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube