REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 15 Ιανουαρίου 2021

Ojotnik: To εντυπωσιακό ρωσικό drone μάχης υπεβλήθη σε δοκιμές

Ojotnik: To εντυπωσιακό ρωσικό drone μάχης υπεβλήθη σε δοκιμές
Τα… φτερά του μαχητικού Su-57 ακολουθεί το Ojotnik, το εντυπωσιακό ρωσικό drone μάχης που είναι σχεδόν αόρατο από ραντάρ.

Σε εκτεταμένες δοκιμές υπεβλήθη το Ojotnik, το εντυπωσιακό ρωσικό drone μάχης που ακολουθεί τα… φτερά του μαχητικού Su-57, και μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τα όπλα του.

Ο στρατιωτικός αναλυτής, Βίκτορ Μουραχόβσκι, δήλωσε -μεταξύ άλλων- στο Sputnik:

«Νομίζω ότι δεν θα αργήσει η ημέρα όταν, εκτός από βόμβες διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων, το Ojotnik θα αρχίσει να δοκιμάζει αυτούς τους πυραύλους αέρος-εδάφους, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί για να πληρούν τις απαιτήσεις του αεροσκάφους Su-57».

Μαζί με τις μη κατευθυνόμενες βόμβες, πρόσθεσε ο ειδικός, το S-70 θα πρέπει να χρησιμοποιεί βόμβες με δορυφορικά και συστήματα καθοδήγησης λέιζερ KAB-500L και KAB-500S.

Το Ojotnik, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Sukhoi, είναι εξοπλισμένο με τον ίδιο κινητήρα που χρησιμοποιείται από τα θρυλικά μαχητικά Su-27.

Στην κατασκευή του drone χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά που το καθιστούν σχεδόν αόρατο από ραντάρ.

Το εν λόγω drone πρόκειται να γίνει το πρώτο βαρύ μαχητικό των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με στοιχεία ανοιχτού κώδικα, το drone έχει μήκος 14 μέτρα, άνοιγμα φτερών 19 μέτρα και βάρος απογείωσης 20 τόνων, με τη μέγιστη ταχύτητα του drone είναι 1.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube