Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 15 Ιανουαρίου 2021

Οι Ρώσοι υπόσχονται πως ο νέος κινητήρας των Su-57 θα είναι «ένα δύσκολο μα επαναστατικό επίτευγμα»

Οι Ρώσοι υπόσχονται πως ο νέος κινητήρας των Su-57 θα είναι «ένα δύσκολο μα επαναστατικό επίτευγμα»
Νέος κινητήρας θα τροφοδοτεί τα Su-57, με τις πληροφορίες από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία να κάνουν λόγο για «ένα δύσκολο αλλά επαναστατικό επίτευγμα».
Σε δοκιμές υποβάλλεται ήδη ο νέος κινητήρας των μαχητικών αεροσκαφών Su-57, που είναι γνωστός και ως Izdelie 30, όπως αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσερμεζόφ.

Όλες οι πτυχές της απόδοσης των μαχητικών, συμπεριλαμβανομένων της εμβέλειας, του ρυθμού ανόδου, της επιτάχυνσης και πολλών άλλων, αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά με αυτόν τον νέο κινητήρα.

Τώρα, τα μαχητικά χρησιμοποιούν τους κινητήρες AL-41F1 που είναι μόνο 9% λιγότερο ισχυροί από τον κινητήρα F119 που τροφοδοτεί το αμερικανικά F-22 Raptor.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ διατηρούν πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους στην παραγωγή αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, σύμφωνα με το «Military Watch Magazine», που αναφέρει λεπτομερώς ότι ο κινητήρας F135 που χρησιμοποιείται στα F-35 είναι περίπου 33% πιο ισχυρός από τον AL-41.

Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει με την ανάπτυξη του Izdelie 30, όπως επισημαίνεται.

Στο σχετικό δημοσίευμα, άλλωστε, τονίζεται το εξής:

«Ο F135 είναι περίπου 33% πιο ισχυρός από τον AL-41, πράγμα που σημαίνει ότι ο Izdelie 30 θα πρέπει να ξεπεράσει τον προκάτοχό του περισσότερο από το ένα τρίτο».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η δημιουργία ενός κινητήρα από τη Ρωσία που θα ήταν μικρότερος σε μέγεθος, αλλά πιο ισχυρός από τον αμερικανικό, θα ήταν ένα επαναστατικό επίτευγμα.

Χαρακτηριστικά, σημειώνεται στο προαναφερθέν δημοσίευμα:

«Ο F135 είναι ένας πολύ μεγαλύτερος κινητήρας σε σύγκριση με τα περισσότερα δικινητήρια αεροσκάφη και η παραγωγή ενός κινητήρα παρόμοιας ισχύος για ένα δικινητήριο αεροσκάφος θα ήταν ένα δύσκολο, αλλά πραγματικά επαναστατικό επίτευγμα».

Με βάση τη σύμβαση, οι παραδόσεις των αεροσκαφών έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν το 2021 και να τελειώσουν το 2027.

Τα πρώτα μαχητικά της σειράς θα παραδοθούν με τους κινητήρες AL-41F1, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση εκείνων που τροφοδοτούν τα Su-35S.

Εν τω μεταξύ, από το 2025, τα αεροσκάφη αναμένεται να είναι εξοπλισμένα με τους κινητήρες του δεύτερου σταδίου, δηλαδή με τον Izdelie 30.

Ήδη θεωρείται ότι η Αλγερία έχει ήδη παραγγείλει τα μαχητικά και άλλες χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ και η Βιρμανία δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube