Weather Icon

Οι ΗΠΑ θα δώσουν 166 εκατομμύρια δολάρια στους Κούρδους Πεσμεργκά του Ν. Κουρδιστάν /Β. Ιράκ

Οι ΗΠΑ θα δώσουν 166 εκατομμύρια δολάρια στους Κούρδους Πεσμεργκά του Ν. Κουρδιστάν /Β. Ιράκ

Οι Πεσμεργκά είναι ο τακτικός στρατός της αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν 166 εκατομμύρια δολάρια στο Peshmerga το 2021. Επιπλέον, θα παράσχουν και υποστήριξη τροφίμων και καυσίμων στους Peshmerga, που αποτελούν στο στρατό ξηράς της αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν.

Σύνφωνα με το ahvalnews, ο Ντέιβιντ Ουίλιαμς, διοικητής του Κέντρου Συντονισμού του Διεθνούς Συνασπισμού για την αντιμετώπιση του “Ισλαμικού Κράτους” σε Ιράκ και Συρία, δήλωσε ότι η βοήθεια ύψους 166 εκατομμυρίων δολαρίων θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας της αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν. 

Οι ΗΠΑ αναμένεται επίσης να παράσχουν στις 7 Ιανουαρίου 2021 στο υπουργείο των Peshmerga 50 στρατιωτικά φορτηγά, 20 στρατιωτικά οχήματα, 12 ασθενοφόρα και 11 θωρακισμένα οχήματα αξίας 12,7 εκατ. δολαρίων.

Οι ΗΠΑ έστειλαν θωρακισμένα οχήματα και υλικοτεχνικό υλικό σε δύο ταξιαρχίες στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, στο πλαίσιο απόφασης χορήγησης βοήθειας ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων  στις δυνάμεις των Πεσμεργκά.

Ο υπουργός των Πεσμεργκά, Şoreş İsmail είπε, “Μέχρι χθες, πολεμήσαμε με την πιο βάναυση τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο με την υποστήριξη των φίλων μας, του Διεθνούς Συνασπισμού. Ωστόσο, βλέπουμε ότι το ISIS επανενεργοποιείται σε διάφορες περιοχές. Για την πλήρη εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή, πρέπει να αναλάβουμε και πάλι δράση”.

Για το λόγο αυτόν ο Şoreş İsmail  τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί η βοήθεια που δίνεται στους Πεσμεργκά, αφού αυτοί σηκώνουν μεγάλο βάρος στον αγώνα για την εξουδετέρωση του ISIS.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube