Weather Icon

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας καλούν τον Μπάιντεν να αναγνωρίσει την αυτόνομη διοίκηση της ΒΑ Συρίας

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας καλούν τον Μπάιντεν να αναγνωρίσει την αυτόνομη διοίκηση της ΒΑ Συρίας

Η Sinam Mohamad, εκπρόσωπος της πολιτικής πτέρυγας των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) στην Ουάσινγκτον

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) καλούν τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη διοίκησή τους στη βορειοανατολική Συρία

Η Sinam Mohamad, εκπρόσωπος της πολιτικής πτέρυγας των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) στην Ουάσινγκτον, κάλεσε τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden να αναγνωρίσει τη διοίκηση των SDF στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το Al-Monitor στις 30 Δεκεμβρίου.

Η Mohamad έκανε την έκκλησή της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε δεξαμενή σκέψης, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρώην απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι και ο Μάικλ Π. Μούλι, πρώην αναπληρωτής βοηθός γραμματέας άμυνας για τη Μέση Ανατολή.

«Καλούμε την κυβέρνηση Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη διοίκηση της  βορειονατολικής Συρίας», δήλωσε η Mohamad .

Η εκπρόσωπος είπε ότι οι SDF διατηρούν στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να μεταφράσει αυτήν τη συνεργασία και σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την Mohamad, οι SDF χρειάζονται την αναγνώριση των ΗΠΑ για να λάβουν υποστήριξη για ανθρωπιστικά ζητήματα και αναπτυξιακά έργα στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα σε λίγες εβδομάδες, έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του στην παρουσία των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία. Ωστόσο, παραμένει πολύ απίθανο οποιαδήποτε κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει επίσημα την αυτονομία που έχει διακηρυχθεί από τους Κούρδους ως νόμιμο κρατικό φορέα.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Wilson Center που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, ο πρώην απεσταλμένος Τζέφρι προειδοποίησε τις SDF να μην διακηρύξουν αυτονομία και να μην επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους από τη Συρία.

Οι SDF φαίνεται να σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τη στάση του Μπάιντεν, που είναι υπέρ της παρέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα de-facto κράτος στη βορειοανατολική περιοχή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτά τα σχέδια πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την παρουσία της κουρδικής ομάδας, καθώς θα προκαλέσουν την αραβική πλειοψηφία της περιοχής.

Πηγή: southfront.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube