Weather Icon
Σταύρος Καλεντερίδης 20 Ιανουαρίου 2021

Οι διερευνητικές και το «παζάρεμα» των χωρικών μας υδάτων

Οι διερευνητικές και το «παζάρεμα» των χωρικών μας υδάτων

Σταύρος Καλεντερίδης – διεθνολόγος
[email protected]

Ασχέτως του τι λέει ο κάθε αξιωματούχος, είτε είναι πρωθυπουργός είτε κομματικός κλητήρας, ασχέτως των δεσμεύσεων του κάθε διπλωμάτη, είτε υπηρετεί την δική μας πατρίδα είτε κάποια κρυφή δική του, η αλήθεια είναι μία: στις περίφημες και διαβόητες διερευνητικές, οι έλληνες αξιωματούχοι έχουν «παζαρέψει», ουκ ολίγες φορές, τα χωρικά ύδατα της χώρας μας.

Πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση, διαδοχικές κυβερνήσεις όλων των κομμάτων έχουν τολμήσει να διαπραγματευθούν τα αδιαπραγμάτευτα, βγάζοντας στο σφυρί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, ασχέτως του τι υποστηρίζουν όσοι ξεπλένουν και επιχειρούν να στρογγυλέψουν το σκάνδαλο, των δήθεν αθώων διερευνητικών.

Οι αποδείξεις είναι πολλές και προέρχονται από ανώτατες υπερκομματικές πηγές και προσωπικότητες. Μία εξ αυτών είναι βεβαίως ο κ. Ροζάκης, ο οποίος σε πρόσφατο άρθρο του παραδέχτηκε ότι σε προηγούμενα στάδια των διερευνητικών, προσφέραμε πράγματι απλόχερα στους Τούρκους, μειωμένα όρια για χωρικά ύδατα των νησιών μας στο ανατολικό Αιγαίο. Υπογραμμίζει δε, ότι η Άγκυρα είχε δεχθεί αρχικώς τις προσφορές των ακατανόμαστων διαπραγματευτών, αλλά έπειτα υπαναχώρησε.

Προφανώς, και υπαναχώρησε η Τουρκία. Παρατηρώντας το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας σε ρόλο υπηρέτη, να σερβίρει στο πιάτο την εθνική μας κυριαρχία, η Άγκυρα συνειδητοποίησε ότι υπάρχει περαιτέρω χώρος για μεγαλύτερα τουρκικά οφέλη. Και δυστυχώς αυτή είναι και η αλήθεια.

Επιπλέον, πριν έναν χρόνο, σε εκδήλωση του ανεκδιήγητου φορέα (;) «ΕΛΙΑΜΕΠ», οι Παπανδρέου και Μπακογιάννη, ομολόγησαν επί της ουσίας αυτά που διασαφηνίζει τώρα ο κ. Ροζάκης. Στην αμαρτωλή εκδήλωση, η κ. Μπακογιάννη παραδέχθηκε δίχως αιδώ ότι «είχαμε συζητήσει εκτενώς για τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, και είχαμε φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο συμφωνίας με τους Τούρκους». Προφανώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών, υπονοούσε σκιώδεις συμφωνίες “κεκλεισμένων των θυρών”, σχετικά με το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας, το οποίο όμως βάσει Διεθνούς Δικαίου, η Ελλάδα το ασκεί μονομερώς και όχι κατόπιν συμφωνίας.

Τις λεπτομέρειες των εν λόγω «προχωρημένων συμφωνιών», έσπευσε να διευκρινίσει ο συνεργός κ. Παπανδρέου, ομολογώντας πως «οι διερευνητικές είχαν καταλήξει στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. όπου δεν γειτνίαζε η Ελλάδα με την Τουρκία, και σε λιγότερα μίλια όπου βρίσκονταν απέναντι οι τουρκικές ακτές, για να έχουν πρόσβαση στα διεθνή ύδατα οι Τούρκοι»! Πρόκειται περί υπερκομματικής αντισυνταγματικής εκτροπής. Σε χώρα με υπαρκτούς θεσμούς, ανεξάρτητη δικαιοσύνη και Σύνταγμα, θα είχαν ενεργοποιηθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Κανείς δεν παραχώρησε την άδεια στους διαχειριστές Ροζάκη, Παπανδρέου, Μπακογιάννη και του αδερφού της, που τυγχάνει σήμερα πρωθυπουργός, να διαπραγματεύονται την εθνική γη και τα σύνορα της πατρίδας μας.

Αυτό ακριβώς όμως συμβαίνει διαχρονικώς και πανθομολογουμένως στις ενδοτικές διερευνητικές, για τις οποίες οι πολίτες έχουν είτε διαστρεβλωμένη είτε αλλοιωμένη ενημέρωση από τα μειοδοτικά κέντρα εξουσίας.

Άλλωστε, τα ύποπτα γεγονότα παραμένουν και σήμερα αμέτρητα. Με την πρόσφατη αναφορά Μητσοτάκη για τον «καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία σε Αιγαίο και αν. Μεσόγειο», προκύπτουν εύλογα ερωτήματα και ανάγκη αποσαφήνισης αυτών των πολλών «ζωνών», τις οποίες επιθυμεί να οριοθετήσει ο αρχηγός της ΝΔ. Έπειτα, η τουρκική αδιαλλαξία υποστηρίζει μέσω του υπουργού Εξωτερικών της, ότι δεν πρόκειται να γίνουν διερευνητικές αν δεν ανοίξει η ατζέντα, και δυστυχώς, η αξιοπιστία της Άγκυρας παραμένει, για το εν λόγω θέμα, διαχρονικά μεγαλύτερη από αυτήν του κράτους του Μαξίμου. Να θυμίσουμε τη συμφωνία του Βερολίνου πριν κάποιους μήνες, την οποία απέκρυψε η Ελλάδα αλλά αποκάλυψε τελικά η Τουρκία, ή ακόμα πιο πρόσφατα, την επανεκκίνηση των τεχνικών συζητήσεων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, για τις οποίες το ΥΠΕΞ “σφύριζε κλέφτικα”, μέχρι να μας ενημερώσει σχετικά το πρακτορείο Anadolu.

Αλήθεια, με αυτά τα δεδομένα, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τις δεσμεύσεις και τις δηλώσεις των μελών του;

Το χειρότερο ωστόσο, δεν είναι οι διαχρονικές και εγκληματικές παραχωρήσεις που προσφέρουν, δίχως να ιδρώνουν ή να προβληματίζονται, οι εκάστοτε έλληνες κυβερνώντες στους τούρκους. Δεν είναι ούτε η αδιαφορία τους για τους υποτιθέμενος θεσμούς της φανταστικής μας δημοκρατίας, ούτε το γεγονός ότι παίζουν εν ου παικτοίς, δίχως να ενημερώνουν ή να λογοδοτούν στους πολίτες.

Το χειρότερο είναι ότι για ακόμα μια φορά, σέρνονται κυριολεκτικά σε μία διαπόμπευση από τους Τούρκους υπό τον μανδύα των διερευνητικών, δίχως να τολμούν να καταγγείλουν την αναθεωρητική Τουρκία της γαλάζιας πατρίδας και των γκρίζων ζωνών (τις οποίες νομιμοποιεί εσχάτως η ΝΔ με επέκταση χωρικών υδάτων αποκλειστικά στο Ιόνιο), την παράνομη Τουρκία των γεωτρήσεων και του τουρκολιβυκού μνημονίου, την πολεμοχαρή Τουρκία του casus belli και του ακήρυχτου πολέμου στο Αιγαίο, αλλά κυρίως, δεν τολμούν να καταγγείλουν την κατοχική Τουρκία της Κύπρου, την φασιστική Τουρκία της Ίμβρου, της Τενέδου και της Κωνσταντινουπόλεως, και την αιμοσταγή και ανθρωποφάγα Τουρκία των Γενοκτονιών του Ελληνισμού και των άλλων λαών της περιοχής.

Με την ταπεινωτική συμπεριφορά τους, τα ελληνικά «σακάκια» που φέρονται να μας εκπροσωπούν, νομιμοποιούν τον τουρκικό ιμπεριαλισμό, καθιστώντας έγκριτο και έγκυρο συνομιλητή το βάρβαρο τουρκικό καθεστώς, εξευτελίζοντας τη χώρα μας, αλλά πάνω απ’ όλα τους εαυτούς τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube