REAL TIME |

Weather Icon
Τεχνολογία 8 Ιανουαρίου 2021

Οδηγώντας ένα Tesla χωρίς χέρια για 613χλμ!

Οδηγώντας ένα Tesla χωρίς χέρια για 613χλμ!

Έχεις υπόψιν σου τα μικρά παιδάκια που όταν είναι πλέον σίγουρα ότι έμαθαν να ισορροπούν στο ποδήλατο με τις βοηθητικές ρόδες, το κάνουν και “χωρίς χέρια”, με μεγάλο ενθουσιασμό; Ε, αυτό το κατάφερε ένα αυτοκίνητο Tesla  Model με FSD δηλαδή με αυτόματη οδήγηση! Ταξίδεψε 613 χιλιόμετρα. Χωρίς να χρειαστεί να επέμβει ώστε να οδηγήσει χειροκίνητα ο οδηγός έστω και για λίγα δευτερόλεπτα!

Η εμπειρία της πλήρους αυτόματης οδήγησης έγινε πραγματικότητα πριν λίγες ημέρες για έναν ιδιοκτήτη του Tesla Model 3, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με το Full Self-Driving (FSD) Beta σύστημα αυτόματης πλοήγησης. Ο οδηγός παρακολούθησε όλη τη διαδρομή από τη θέση του, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει σχεδόν καθόλου ο ίδιος! Τον πήγαινε μόνο του.

Ταξίδεψε από δύο γειτονικές αλλά αρκετά μακρινές περιοχές: από το San Francisco έως το Los Angeles: 613 χιλιόμετρα!

Είναι επίσημα η πρώτη γνωστή και καταγεγραμμένη διαδρομή του Autopilot Full Self Driving της Tesla, για τόσα πολλά χιλιόμετρα χωρίς καμία παρέμβαση. Ο οδηγός μάλιστα βιντεοσκόπησε ολόκληρη τη διαδρομή, για να αποδείξει ότι δεν υπήρξε παρέμβασή του κατα τη διάρκεια της “καθόλου – χέρια” οδήγησης.

 

Το αυτοκίνητο χρειάστηκε, φυσικά, να κάνει δύο στάσεις για να φορτίσει η μπαταρία του, η οποία σε καμία από τις δύο δεν φορτίστηκε πλήρως (εξ ου και οι δύο στάσεις): μία στάση στο Firebaugh και μία στο Kettleman City.

Όπως δήλωσε ο οδηγός όμως:

“Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να το κάνω με μία μόνο στάση φόρτισης, ώστε να υπάρχει ακόμη λιγότερη ανθρώπινη αλληλεπίδραση”

Η μόνη φορά κατά την οποία χρειάστηκε ανθρώπινη επέμβαση ήταν αφότου είχε μπει στo Los Angeles και χρειάστηκε να αποφύγει ένα σημείο με συντρίμμια που εμφανίστηκαν στον δρόμο του:

” Υπήρξε μια μικρή παρέμβαση όταν ένα γιγαντιαίο κομμάτι συντρίμμια στον δρόμο εμφανίστηκε ξαφνικά αφού ένα αυτοκίνητο ξέφυγε από τον δρόμο. Για να είμαι προσεκτικός, δεν μπορούσα να περιμένω να δω αν το FSD θα το αποφύγει, οπότε έπρεπε να φροντίσω να μετακινηθώ μόνος. Αλλά εκτός από αυτό το ένα δευτερόλεπτο της αρπαγής του τιμονιού, δεν υπήρξε καμία άλλη παρέμβαση από την αρχή έως τον προορισμό”

Για την ιστορία, η Tesla της οποίας οι καινοτομίες της φαίνεται να εντυπωσιάζουν συνεχώς, το 2020 παρήγαγε μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα! Not bad, για μια εταιρία που ακόμα και οι ίδιοι οι συντελεστές της είχαν αμφιβολίες για την διάρκεια ζωής της, όπως επισήμανε ο ίδιος ο E. Musk:

“Τόσο περήφανος για την ομάδα της Tesla που πέτυχε αυτό το σημαντικό ορόσημο! Στην αρχή του Tesla, νόμιζα ότι είχαμε (αισιόδοξα) 10% πιθανότητα να επιβιώσουμε.”

 

Όσο σκεπτικός και προβληματισμένος και να είσαι με τη διαδικασία της αυτόματης οδήγησης, είναι όντως ένα εντυπωσιακό επίτευγμα και η συγκεκριμένη διαδρομή τόσων χιλιομέτρων αποτελεί ορόσημο. Φαντάσου πως ίσως…ίσως στο μέλλον, μία εξαιρετικά καλοφτιαγμένη και συγχρονισμένη διαδρομή θα μπορούσε να αποτρέψει πολλά δυστυχήματα ή ακόμη και να δώσει την ευκαιρία σε άτομα που φοβούνται τα αεροπορικά τα ταξίδια να επισκεφτούν τα μέρη που θέλουν!

ΠΗΓΗ: hellasdirect.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube