Weather Icon
Συρία , Τουρκία 16 Ιανουαρίου 2021

Ο Τουρκικός Στρατός ξεκίνησε επίθεση στα περίχωρα του Χαλεπίου στην Συρία

Ο Τουρκικός Στρατός ξεκίνησε επίθεση στα περίχωρα του Χαλεπίου στην Συρία

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια ισχυρή επίθεση εν μία νυκτί στη βόρεια περιοχή της Συρίας, καθώς οι δυνάμεις τους και οι συμμαχικοί μαχητές ξεκίνησαν αρκετές επιδρομές στη βορειοανατολική εξοχή του Χαλεπίου. Σύμφωνα με έκθεση από το Κυβερνείο του Χαλεπίου σήμερα το πρωί, ο τουρκικός στρατός και ομάδες ισλαμιστών προέβησαν σε μεγάλο αριθμό πυροβολισμών και βομβαρδισμών προς την άμυνα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία Al-Bab.

Η έκθεση ανέφερε ότι αυτές οι βομβαρδισμοί συνέχισαν να λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας μεγάλο αριθμό εκρήξεων που θα μπορούσαν να ακουστούν σε όλη την ύπαιθρο του Al-Bab στην βορειοανατολική επαρχία του Χαλεπίου. Αυτός ο τελευταίος γύρος βομβαρδισμών του τουρκικού στρατού και των συμμάχων τους έρχεται την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις τους στοχεύουν τις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη βόρεια επαρχία Αλ Ράκκα.

Οι βομβαρδισμοί στην Al-Raqqa είχαν ως κύριο στόχο την περιοχή γύρω από την πόλη-κλειδί του Ain Al-Issa, η οποία είναι ένα άλλο προπύργιο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Με πληροφορίες από: almasradnews, SOHR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube