Weather Icon
Ιράν , Λιβύη 5 Ιανουαρίου 2021

Ο πρώην αξιωματούχος της CIA κατηγορεί το Ιράν για τη βόμβα στο Boeing της Pan-Am, στοLockerbie

Ο πρώην αξιωματούχος της CIA κατηγορεί το Ιράν για τη βόμβα στο Boeing της Pan-Am, στοLockerbie

Ο Τζον Χολτ, πρώην αξιωματικός επιχειρήσεων της CIA ισχυρίστηκε ότι ο πραγματικός δράστης της βομβιστικής ενέργειας στο Boeing της Pan-Am, το 1988, ήταν το Ιράν και όχι η Λιβύη.

Σύμφωνα με το libyareview.com, ο Χολτ, ένας χειριστής για πολλά χρόνια του Abdul-Majid Giaka – βασικού μάρτυρα στη δίκη του Lockerbie του 2000, είπε ότι είπε η CIA και το FBI ότι δεν πιστεύουν ότι η Τρίπολη ήταν υπεύθυνη για την ενέργεια εκείνη, αλλά το Ιράν.

«Το Ιράν είναι ο αληθινός δράστης αυτής της θανατηφόρας επίθεσης και πρέπει να προσαχθεί στη δικαιοσύνη», έγραψε ο Χολτ σε δημοσίευση που δημοσιεύθηκε από τους The Times of Israel την Κυριακή. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέτρεψε την κατάθεσή μου και έκρυψε από τα στοιχεία τις αναφορές που έγραψα οι οποίες απέδειξαν ότι ο Τζάκα δεν ήξερε τίποτα»

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατατέθηκαν δύο νέες κατηγορίες εναντίον του Abu Agila Mohammad Masud, για τον οποίον οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι εκείνος κατασκεύασε την εκρηκτική συσκευή που κατέρριψε το Boeing της Pan-Am της πτήσης 103.

Ο Χολτ κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να «επανεξετάσει» την υπόθεση Lockerbie «λόγω της διαθεσιμότητας αποδεικτικών στοιχείων κατά του Ιράν».

Στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ο απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπαρ, ανακοίνωσε νέες κατηγορίες εναντίον του Μασούντ στην υπόθεση Lockerbie που είχε εδώ και δεκαετίες. Κατηγορείται για κατασκευή της βόμβας που χρησιμοποιήθηκε για την καταστροφή του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube