Weather Icon

Ο νέος πόλεμος είναι εδώ – Βίντεο με ισραηλινής κατασκευής IAI Harop, που χτυπά σύστημα S-300 των Αρμενίων στο Ν. Καραμπάχ

Ο νέος πόλεμος είναι εδώ – Βίντεο με ισραηλινής κατασκευής IAI Harop, που χτυπά σύστημα S-300 των Αρμενίων στο Ν. Καραμπάχ

Στις 6 Ιανουαρίου εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που έδειχνε ένα ισραηλινής κατασκευής IAI Harop του στρατού του Αζερμπαϊτζάν που έκανε πτήση αυτοκτονίας, καταστρέφοντας ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300, της αρμενικής αεράμυνας, στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το βίντεο δείχνει ένα IAI Harop να χτυπά ένα σύστημα S-300 5P85 της Αρμενικής αεράμυνας.

Το S-300 που φαίνεται στο βίντεο τοποθετήθηκε σε μια βάση στη αρμενική πόλη Γκόρις, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ένα ανάλογο βίντεο κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου.

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις 27 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Η μάχη έληξε στις 9 Νοεμβρίου με μια ρωσική μεσολάβηση ειρηνευτικής συμφωνίας που προέβλεπετην απόσυρση των Αρμενίων, στρατού και πολιτών, από διάφορες περιοχές.

Στον πόλεμο έγινε εκτεταμένη χρήση ισραηλινών οπλικών συστημάτων, κυρίως οι IAI Harop και Elbit SkyStriker, από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Νέο βίντεο δείχνει το Αζερμπαϊτζάν Loitering Munition καταστρέφοντας τον Αρμενικό S-300 Launcher

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησαν “ιπτάμενα πυρομαχικά” για να πλήξουν διάφορους στόχους υψηλής αξίας του αρμενικού στρατού, κυρίως τα συστήματα αεροπορικής άμυνας. Αυτά τα προηγμένα πυρομαχικά χρησιμοποιήθηκαν επίσης εναντίον στόχων χαμηλής αξίας όπως άρματα μάχης και οχήματα.

Η Αρμενική Αεράμυνα έχασε τέσσερα S-300 TEL και τρία ραντάρ που εξυπηρετούσαν το σύστημα αεροπορικής άμυνας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Τουλάχιστον τρία από τα TEL καταστράφηκαν με “ιπτάμενα πυρομαχικά”.

Σύγχρονα όπλα, όπως “ιπτάμενα πυρομαχικά”, πολεμικά αεροσκάφη και βλήματα ακριβείας έδωσαν στο Αζερμπαϊτζάν την υπεροχή σ’ αυτόν τον πόλεμο.

Από την άλλη πλευρά, ο Αρμενικός στρατός δεν κατάφερε να λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις νέες απειλές, με αποτέλεσμα να υποστεί ταπεινωτική ήττα.

southfront.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube