Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Ιανουαρίου 2021

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Έτοιμο το πρώτο F16 Viper από την ΕΑΒ

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Έτοιμο το πρώτο F16 Viper από την ΕΑΒ
Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέσω ανάρτησής του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία παρέδωσε στην Πολεμική Αεροπορία το πρώτο ελληνικό F16 Viper.
Συγκεκριμένα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έγραψε:
Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin.Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Με δεδομένο ότι τα F16 Viper αποτελούν εξελιγμένο αεροσκάφος, με δυνατότητες που μπορεί να το κατατάξουν στα αεροσκάφη 4ης γενιάς, η σταδιακή ενίσχυση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα αεροσκάφη αυτά, σε συνδυασμό με την έλευση των Rafale και την ενεργοποίηση όλων των Mirage 2005, εξασφαλίζει στην Ελλάδα υπεροπλία στον εναέριο χώρο του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου.
Ας ελπίσουμε η ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και η αναμενόμενη ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, να συνοδευτεί από καλά σχεδιασμένες πολιτικές, με εφικτούς στόχους, για να υπερασπιστούμε την ελληνική και κυπριακή επικράτεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνισμού, που είναι σε κίνδυνο.
Ακολουθεί η ανάρτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube