REAL TIME |

Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ 29 Ιανουαρίου 2021

Νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ – Ε.Ε.

Νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ – Ε.Ε.

Μπλίνκεν και Μπορέλ συμφώνησαν να επιδιώξουν την αναζωογόνηση της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-ΕΕ

Οι επικεφαλής της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής διπλωματίας εξέτασαν χθες Πέμπτη τρόπους για να «αποκατασταθεί» η σχέση μεταξύ της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζουζέπ Μπορέλ και ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τόνισαν πως ανοίγει νέο κεφάλαιο στη διμερή σχέση με την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, εξηγείται σε λακωνική ανακοίνωση Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία δεν αναφέρεται το όνομα του Ρεπουμπλικάνου τέως προέδρου.

Συζητήθηκαν «τρόποι να αποατασταθεί, να αναζωογονηθεί η σχέση ΗΠΑ-ΕΕ και να ανέβει ο πήχης των φιλοδοξιών» γι’ αυτές, με τον κ. Μπλίνκεν να ευχαριστεί τον ευρωπαίο ομόλογό του για «τον ηγετικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των υπηρεσιών του αμερικανού ΥΠΕΞ.

«Η ανανέωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΕΕ- ΗΠΑ» ήταν το βασικό μήνυμα που επιδόθηκε στην αμερικανική πλευρά, ανέφερε από τη δική της πλευρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ακόμη, σύμφωνα με την Κομισιόν, ο κ. Μπορέλ προσκάλεσε τον κ. Μπλίνκεν να πάρει μέρος σε συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ «με την πρώτη ευκαιρία» που θα παρουσιαστεί.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube