Weather Icon
Κύπρος 2 Ιανουαρίου 2021

Να βοηθήσουμε όλοι να είναι το 2021 μια καλύτερη χρονιά, με ελευθερία, δικαιοσύνη και ευημερία. 

Να βοηθήσουμε όλοι να είναι το 2021 μια καλύτερη χρονιά, με ελευθερία, δικαιοσύνη και ευημερία. 

Νέα χρονιά έχει ανατείλει. Έχει ανατείλει με ελπίδα και πολλές προσδοκίες. Ιδιαίτερα φέτος, με την πανδημία του κορωνοϊού, χρειαζόμαστε περισσότερο την ελπίδα και τη δύναμη, τις αντοχές.

Ασφαλώς δεν μπορεί ο χρόνος και η ζωή να στηρίζονται μόνο στις ευχές, στις προσδοκίες, που πολλές φορές δεν επιβεβαιώνονται. Έχουμε να κάνουμε με τη σκληρή πραγματικότητα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Το 2020 θέλουμε να το ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε καθώς μας έχει ταλαιπωρήσει. Προβαίνοντας, ως είθισται, σε έναν απολογισμό για τη χρονιά που έφυγε, θα σταθούμε πρώτα στην πανδημία του κορωνοϊού, την οποία ακόμη βιώνουμε με πολλές δυσκολίες. Είναι σαφές πως ο επιθετικός αυτός ιός ήλθε για να μείνει και θα πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στη βάση αυτού του δεδομένου. Όλοι επενδύουμε στην επιστήμη και για αυτό ελπίζουμε όπως το εμβόλιο αποβεί αποτελεσματικό. 

Τη χρονιά που μόλις έφυγε, έχουμε βιώσει στο έπακρο την τουρκική επιθετικότητα. Έχουμε βιώσει, για μια ακόμη φορά την επεκτατική πολιτική της κατοχικής Τουρκίας. Και στη θάλασσα, με τις συνεχείς παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ (και τη θαλάσσια περιοχή της Ελλάδος) και στο έδαφος, με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου. 

Εισερχόμαστε στον 47ο χρόνο της συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία. Δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί ανατροπή των κατοχικών δεδομένων καθώς το καθεστώς της Άγκυρας δεν κάνει βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Συνεχίζει στην ίδια γραμμή, τη σκληρή, μαξιμαλιστική, επιθετική, επεκτατική πολιτική  και εμμένει στις επεκτατικές της βλέψεις. Εμμένει στο στρατηγικό της στόχο, που είναι ο πλήρης έλεγχος του νησιού.

Ευχή και ελπίδα μας, είναι η Κύπρος να ελευθερωθεί. Να απαλλαγεί από την κατοχή και να ζήσουμε όλοι οι κάτοικοι με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες. Η συνεχιζόμενη κατοχή αποτελεί αγκάθι για τον κυπριακό λαό. Αποτελεί μια μόνιμη πληγή, που θα κλείσει μόνο με την απελευθέρωση της χώρας. Μόνο με την απαλλαγή από την κατοχή και τις όποιες άλλες εξαρτήσεις υπάρχουν.

Φέτος θα είναι χρονιά εκλογών. Οι εκλογικές διαδικασίες, στη δημοκρατία, συνιστούν την κορύφωση της λαϊκής συμμετοχής. Γι’ αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να συμμετέχουν και όχι να απέχουν. Την ίδια ώρα, τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις και το πολιτικό προσωπικό πρέπει να διατηρήσουν ψηλά τον πήχη του πολιτικού πολιτισμού. Να σκέφτονται πάντα ότι θα υπάρξει και επόμενη ημέρα, θα χρειαστεί να υπάρξουν και συνεργασίες για το καλό του τόπου.

Το 2021 θα είναι, επίσης, μια δύσκολη χρονιά. Το ζητούμενο είναι να τύχει πιο αποτελεσματικής διαχείρισης. Το ζητούμενο είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν και να βλέπουμε εποικοδομητικά -και  χωρίς στρεβλώσεις- το μέλλον. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουμε, όλοι μαζί, συλλογικά να προσφέρουμε στην πατρίδα μας ένα καλύτερο αύριο. Οι δυσκολίες πολλές, που ενίοτε φαντάζουν ανυπέρβλητες. Όταν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα τίποτε δεν μπορεί να φαντάζει ανυπέρβλητο. 

Είναι η πρώτη ημέρα σήμερα της καινούργιας χρονιάς. Η ευχή μας είναι να επικρατήσει ειρήνη στον κόσμο, υγεία και βελτίωση των συνθηκών ζωής για όλους τους ανθρώπους. Θα πρέπει, όλοι μας, να βοηθήσουμε να καταστεί η νέα χρονιά καλύτερη, με προοπτικές και φωτεινό μέλλον. 

Καλή χρονιά με ελευθερία, δικαιοσύνη και ευημερία. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube