Αναλύσεις
Μηνύματα εξέγερσης από την Τουρκία κατά του τυράννου «Ερντογάν Α’»…

Κρινιώ Καλογερίδου
”Αυτό τον αιώνα θα λάμψει περισσότερο το αστέρι της Τουρκίας”, είχε πει ο Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά το δικό του αστέρι έχει ήδη θαμπώσει, αν κρίνουμε απ’ τις αντιδράσεις δυσφορίας και απόγνωσης των ανυπότακτων Τούρκων φοιτητών και διανοουμένων (ακαδημαϊκών, συγγραφέων, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών), οι οποίοι βλέπουν πως ”η Τουρκία περνά εποχή τύφλωσης” (όπως είχε γράψει σε άρθρο της στην Milliyet η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ετζέ Τεμελκουράν, που έγινε στόχος του Ερντογάν και των κύκλων του.
Η δημοκρατία ουσιαστικά δεν υφίσταται στην Τουρκία μετά το 2016, τη χρονιά του πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Και δεν υφίσταται γιατί αυτή έχει μετατραπεί σε μια αυταρχική εκτροπή που αναγκάζει πολλούς Τούρκους αρνητές του ”δικτατορικού” καθεστώτος να την εγκαταλείψουν άρον άρον, για να αποφύγουν τη φυλακή και να αναζητήσουν σε ξένες χώρες την ελευθερία και την ευδοκίμησή τους.
Να αναζητήσουν την φυσική ελευθερία, αλλά προπάντων την ελευθερία του λόγου που δεν υπάρχει στην νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία του Τούρκου Προέδρου. Αυτό που υπάρχει μόνο είναι η ψευδαίσθηση της παρουσίας της με σύμβολο το Λευκό Παλάτι (που παραπέμπει στον Λευκό Οίκο των Προέδρων της Αμερικής) και ο τίτλος του πρώτου νεο-Οθωμανού σουλτάνου που ”κόλλησαν” στον Ταγίπ Ερντογάν οι άσπονδοι φίλοι του στη θέα των τριών παλατιών του.
Το πρώτο, το αυτοκρατορικό ”Λευκό Σαράι” είναι χτισμένο στην Άγκυρα. Το δεύτερο, το θερινό, στον κόλπο του Οκλούκ (στην Μαρμαρίδα) και το τρίτο στην λίμνη Βαν (σε ρυθμό πανομοιότυπο με εκείνο του παλατιού του σουλτάνου Κομπάντ και σε μέρος ιστορικό, αφού εκεί είχε στήσει ο αρχηγός των Σελτζούκων Αρπ Αρσλάν [”ηρωικό λιοντάρι”] το αντίσκηνό του, πριν έρθει σε σύγκρουση με τους Βυζαντινούς και τον Ρωμανό Δ’ τον Διογένη το 1071 στην ολέθρια για τους τελευταίους Μάχη στο Ματζικέρτ, την αρχή του τέλους της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Την ώρα που ο λαός του πεινάει, ο ”σουλτάνος” Ταγίπ Ερντογάν απολαμβάνει μια υπερπολυτελή ζωή με κότερα, ανάκτορα, 8 VIP αεροπλάνα και υπερπολυτελείς εξοχικές κατοικίες με τεχνητές παραλίες. Με τα δεδομένα αυτά είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο τίτλος του «Ερντογάν Α’» που του έδωσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, για να δείξουν την άμετρη αλαζονεία και την έπαρσή του.
Αλαζονεία και έπαρση καθ’ υπέρβαση της λογικής του, που τον έχουν καταστήσει ανίκανο να αντιληφθεί το μέγεθος της οικονομικής κρίσης την οποία προκάλεσε ήδη στη χώρα του. Μιας κρίσης για την οποία ευθύνεται όχι μόνο ο υπερφίαλος πλουτισμός του, αλλά και τα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα που υπέγραψε.
Τα υπέγραψε και τα ”τρέχει” όχι μόνο για να εκβιάσει την Ελλάδα και να διεκδικήσει με όπλο αυτά τα κεκτημένα της στο Αιγαίο και τη Θράκη προς χάριν της ”Γαλάζιας Πατρίδας” του, αλλά και για να κάνει πραγματικότητα το μεγαλοϊδεατικό όνειρό του για μετατροπή της πατρίδας του σε οθωμανικό χαλιφάτο, συνέχεια εκείνου που είχε καταργήσει το 1924 ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ”Πατέρας των Τούρκων”…
Τα όνειρα αυτά θρέφουν την ματαιοδοξία του «Ερντογάν Α’», γιατί είναι φορτωμένα με τίτλους γι’ αυτόν. Τίτλους που τον θαμπώνουν, κολακεύουν το υπερτροφικό ”εγώ” του και τον ωθούν σε αυταρχικές, αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, όπως αυτή που έκανε ”χθες” παραμερίζοντας τις διαδικασίες εκλογής πρυτανικών αρχών, για να διορίσει έναν εκλεκτό του (τον Μελίχ Μπουλού) πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου…
Η ύβρις ωστόσο φέρνει τη νέμεση κι αυτό φαίνεται να το ξέχασε ο Τούρκος Πρόεδρος επαναπαυμένος στις δάφνες των κατακτήσεών του και τα όνειρα της πραγμάτωσης της ”Γαλάζιας Πατρίδας” του που τα στηρίζει στη δύναμη της πυγμής του.
Μια δύναμη επεκτατική η οποία συναγωνίζεται τον υπερφίαλο χαρακτήρα του και τον αυταρχισμό του. Έναν αυταρχισμό δικτατορικής έμπνευσης που του ”χάρισε” ήδη αναρίθμητους εχθρούς, μέσα στους οποίους συγκαταλέγονται:
• Οι αυτοεξόριστοι δημοσιογράφοι (όπως ο Ragip Duran) και οι φυλακισμένοι συνάδελφοί τους (οι πιο πολλοί από τους οποίους δικάστηκαν ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, επειδή είχαν αρθρογραφήσει εναντίον του).
• Οι ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί και συγγραφείς, όπως ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2006 μυθιστοριογράφος Ορχάν Παμούκ και άλλοι αυτοεξόριστοι λογοτέχνες, μεταξύ των οποίων η μισητή στο ισλαμικό κατεστημένο, αλλά αγαπητή σε ευρύτατο αναγνωστικό κοινό της Τουρκίας Elif Shafak, που πριν μερικά χρόνια είχε πει σε συνέντευξή της ότι ”Στην Τουρκία σε φυλακίζουν για ένα ποίημα” αποκαλύπτοντας δραματικά το έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα της …
• Οι χιλιάδες ψηφοφόροι του Τούρκου Προέδρου (οι περισσότεροι από τους οποίους ”πεινάνε μέχρι… αυτοκτονίας”, όπως έγραφαν σε ρεπορτάζ τους οι Τάιμς της Νέας Υόρκης προ ημερών, έστω κι αν αύξησε η κυβέρνησή τους τον κατώτατο μισθό τους για αντιμετώπιση του καλπάζοντος πληθωρισμού.
Είναι εξοργισμένοι απ’ την κακή οικονομική πολιτική της χώρας τους, υπεύθυνος για την οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση στις αρχές Νοεμβρίου του ’20 υπουργός των Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που από ”φαβορί” για διάδοχός του έγινε ο ”αποδιοπομπαίος” τράγος, το ”μαύρο πρόβατο” της κυβέρνησης και του κόμματος (AKP) του πεθερού του.
• Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης (προπύργιο των φιλελεύθερων ιδεών στην Τουρκία) και των άλλων πανεπιστημιακών Σχολών απ’ όπου άρχισαν να συρρέουν μαζικά και άλλοι διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη και αντιδημοκρατική ενέργεια του Προέδρου τους.
Για το γεγονός δηλαδή ότι αυτός – ως μη όφειλε – παρενέβη στις διαδικασίες για την εκλογή πρύτανη στο εν λόγω εμβληματικό Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, με σκοπό να τοποθετήσει εκεί τον δικό του Μελίχ Μπουλού (αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή του ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, AKP) καταργώντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και δημοκρατίας.
Τα γεγονότα που ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, κατά του ”τυράννου” δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για όσους παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα εσωτερικά της Τουρκίας. Το κύμα οργής εναντίον του Ερντογάν κρυφόβραζε απ’ το ’16 ακόμα, με αφορμή τον απηνή διωγμό των αντιφρονούντων στο καθεστώς του μέσα κι έξω απ’ την χώρα του.
Ωστόσο η μεγάλη ”φωτιά” είναι η τωρινή που πυροδότησαν εναντίον του οι εξαγριωμένοι φοιτητές του Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης, που δείχνουν έτοιμοι να αναβιώσουν το ελληνικό ”Πολυτεχνείο” κατά του δικτατορικού καθεστώτος του τυράννου Ερντογάν Α’, όπως τον αποκαλούν πλέον κι αυτοί.
Ο αέρας ”μυρίζει” εξέγερση και θυμίζει Πολυτεχνείο του ’73 στην Ελλάδα, επιβαρυμένος απ’ τα συνθήματα, τις διαμαρτυρίες χιλιάδων φοιτητών και τις συλλήψεις 36 εξ αυτών προς ώρας, ενώ ”τρέχει” η απαγόρευση συγκεντρώσεων, πορειών και διαδηλώσεων με πρόσχημα τον covid 19, μετά από απόφαση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Ali Yerlikaya.
Ο κίνδυνος παλλαϊκής εξέγερσης δε διαφαίνεται στον ορίζοντα ακόμα, αλλά τίποτε δεν αποκλείεται αν εξεγερθούν και τα άλλα πανεπιστήμια που βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, μη μπορώντας να ανεχθούν τις μεθοδεύσεις του νεο-οθωμανικού δικτατορικού καθεστώτος.
Του καθεστώτος που, αντί να εξευρωπαΐσει τη χώρα τους συνδέοντάς την μια και καλή με την ΕΕ, την μετέτρεψε σταδιακά (μετά τις συμμαχίες του με τον ISIS, την Χαμάς και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους) σε χώρα του ισλαμιστικού Μεσαίωνα, του σκοταδισμού, όπου θα βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη στο μέλλον – πέρα από τις διώξεις και τις φυλακίσεις και οι αποκεφαλισμοί των αντιφρονούντων στο δικτατορικό καθεστώς από εγκληματικές συμμορίες ισλαμιστών, τζιχαντιστών και πάσης φύσεως… αποκεφαλιστών, οι οποίοι βρήκαν ήδη καταφύγιο στην Τουρκία…
Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

Αναλύσεις
Τεράστια καταστροφή
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 31 Μαρτίου 2025
Τα θέματα του δελτίου
1. Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα εκδήλωση για την απειλούμενη αρμενική πολιτιστική κληρονομιά του Ναγκόρνο-Καραμπάχ | 00:20
2. Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ έφθασε στην Αρμενία | 02:02
3. Απεριόριστα τα μεταλλευτικά αποθέματα στο Ζανγκεζούρ | 03:03
4. Με την παράνομη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική σας ασφάλεια προειδοποιεί Πρεσβεία των ΗΠΑ | 04:43
5. Οι απόπειρες των ΗΠΑ να προσαρτήσουν τη Γροιλανδία θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το ΝΑΤΟ | 05:37
6. Πιθανή τριμερής συνεργασία Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν και ΗΠΑ δεν είναι προς το συμφέρον της Αρμενίας | 06:47
7. Πώς εξηγείται η ασυνεπής πολιτική του Τραμπ έναντι του Ιράν; | 08:28
Αναλύσεις
Συντονισμένη επίθεση του τουρκικού Τύπου κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας!
Δύο μεγάλες φιλοκυβερνητικές τουρκικές εφημερίδες, “Χουριέτ” και “Μιλιέτ”, κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδα που στόχευαν ευθέως την ελληνοκυπριακή πλευρά

Η ξαφνική «έκρηξη» αρνητικών αναφορών στον τουρκικό Τύπο γύρω από το Κυπριακό δεν είναι τυχαία.
Επιμέλεια: Μαρία Ζαχαράκη, SigmaLive
Μόλις λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και ενώ το ελληνοϊσραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ κατηγορείται για «αντι-τουρκικές ενέργειες», οι μεγαλύτερες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της Τουρκίας εξαπολύουν συντονισμένη επίθεση κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς. Η Χουριέτ κατηγορεί τους Ελληνοκύπριους ότι αρνούνται ακόμη και να δεχτούν νερό από την Τουρκία, η Μιλιέτ τους χαρακτηρίζει υπεύθυνους για την επανεμφάνιση «τρομοκρατικών ομάδων», ενώ η Τουρκιγέ μιλά για αντι-τουρκικές ενέργειες σε αθλητικά γήπεδα και στα σχολεία.
Μετά την άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό στη Γενεύη (17-18 Μαρτίου), τα τουρκικά μέσα παρουσίασαν θετικά την εξέλιξη.
Μετά τη Γενεύη, το Κυπριακό περιθωριοποιήθηκε στην τουρκική ειδησεογραφία, με εξαίρεση ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Τουρκιγέ” (25 Μαρτίου), που παρουσίαζε τη συνάντηση ως θρίαμβο της τουρκικής διπλωματίας.
Η τριμερής συνάντηση Μητσοτάκη, Χριστοδουλίδη και τουρκικού αντιπροέδρου στο Παρίσι (27 Μαρτίου) σχεδόν παραμελήθηκε από τα τουρκικά μέσα, μέχρι που έφτασε η 29η Μαρτίου.
Η αιφνίδια κλιμάκωση της 29ης Μαρτίου
Δύο μεγάλες φιλοκυβερνητικές τουρκικές εφημερίδες, “Χουριέτ” και “Μιλιέτ”, κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδα που στόχευαν ευθέως την ελληνοκυπριακή πλευρά:
Χουριέτ: “Τους δώσαμε νερό, δεν το πήραν”, κατηγορώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ότι απορρίπτει κάθε συνεργασία με το ψευδοκράτος, ακόμα και σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η διανομή νερού από την Τουρκία.
Μιλιέτ: “70 χρόνια η ίδια ιστορία”, υποστηρίζοντας ότι η εμφάνιση της ομάδας “Αγωνιστική Απελευθερωτική Επαναστατική Έπαλξη” στην ελληνοκυπριακή πλευρά επιβεβαιώνει την εχθρική στάση των Ελληνοκυπρίων απέναντι στους Τουρκοκύπριους.
Την ίδια στιγμή, η “Τουρκιγέ” φιλοξένησε σειρά καταγγελτικών δημοσιευμάτων, όπως:
Επικριτικό ρεπορτάζ για αντιτουρκικά συνθήματα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Κύπρο.
Ανάλυση που παρουσίαζε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να τιμήσει την ίδρυση της ΕΟΚΑ ως εχθρική κίνηση.
Καταγγελίες ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την “δίωξη” της μαντίλας στα Κατεχόμενα, σε συνδυασμό με «σιωνιστικές επιρροές».
Ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Άγκυρας
Η συντονισμένη αυτή «επίθεση» κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με:
Εντατικοποίηση καταγγελιών για το «αντιτουρκικό λόμπι» στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Φιντάν στην Ουάσιγκτον (25 Μαρτίου).
Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ (30 Μαρτίου), την οποία τουρκικά εθνικιστικά μέσα παρουσίασαν ως μέρος αντιτουρκικών σχεδιασμών.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ακόμη και οι σχετικά μετριοπαθείς εφημερίδες του ομίλου Demiroren, όπως η “Χουριέτ”, συμμετείχαν ενεργά στην εκστρατεία αρνητικής προπαγάνδας. Η χρονική συγκυρία της κλιμάκωσης προκαλεί πάντως το ερώτημα, αν πρόκειται για μια εσκεμμένη επικοινωνιακή στρατηγική εκ μέρους της Άγκυρας.
Αναλύσεις
Μάικλ Ρούμπιν στο Middle East Forum: Ο Τραμπ δεν πρέπει να στηρίξει έναν χαμένο στην Τουρκία! Ήρθε η ώρα να πετάξουμε τον Ερντογάν
Η Τουρκία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Η εποχή του Ερντογάν πρέπει να τελειώσει. Οι Τούρκοι μπορούν είτε να κάνουν το επόμενο βήμα, είτε δεν θα έχουν κανέναν παρά μόνο τον εαυτό τους να κατηγορήσει για την κάθοδο της Τουρκίας στη δικτατορία, την κρατική αποτυχία και τελικά τον εμφύλιο πόλεμο.

Γράφει ο Μάικλ Ρούμπιν, Middle East Forum
Δύο εκατομμύρια Τούρκοι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συλλάβει τον κύριο αντίπαλό του, τον Εκρεμ Ιμαμόγλου, για πλαστές κατηγορίες διαφθοράς και τρομοκρατίας. Οι Τούρκοι δεν είναι ηλίθιοι. βλέπουν τον κυνισμό του Ερντογάν και σχολιάζουν τις ειρωνείες του: Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Ιμαμόγλου για διαφθορά, αλλά ο Ερντογάν όχι μόνο έχει εκκρεμείς υποθέσεις διαφθοράς που χρονολογούνται από τη δική του θητεία ως δήμαρχος, αλλά έκτοτε έχει συσσωρεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ανεξήγητο πλούτο. Κατηγορεί τον Ιμάμογλου για υποστήριξη της τρομοκρατίας, αλλά Τούρκοι δημοσιογράφοι φωτογράφισαν την υπηρεσία πληροφοριών του Ερντογάν να μεταφέρει όπλα σε μια θυγατρική της Αλ Κάιντα στην Τουρκία.
Το λάκτισμα είναι η απόφαση του Ερντογάν να ακυρώσει το πανεπιστημιακό πτυχίο του Ιμάογλου, χωρίς το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την προεδρία. Όχι μόνο το πτυχίο του Ερντογάν ήταν απατηλό , αλλά οι λόγοι για την απόρριψη του πτυχίου του Ιμαμόγλου ήταν η παρανομία του πανεπιστημίου που φοίτησε στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Όπως με τα πανεπιστήμια της, έτσι και με ολόκληρο το καθεστώς της.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως νικητή και περιφρονεί τους ηττημένους. Ενώ μπορεί κάποτε να έβλεπε τον Ερντογάν ως ισχυρό άνδρα, είναι πλέον σαφές ότι ο επίδοξος σουλτάνος δεν φοράει ρούχα. Ο Τραμπ και η ομάδα του έχουν δίκιο: Η Τουρκία είναι σημαντική, αλλά η Τουρκία και ο Ερντογάν δεν είναι συνώνυμα. Με απλά λόγια, ο Τραμπ πρέπει να απορρίψει τον Ερντογάν.
Οι επίλεκτοι στρατιώτες της Τουρκίας ορκίζονται πίστη στο κράτος και στο λαό της Τουρκίας, όχι σε έναν άνθρωπο που περιφρονεί το σύνταγμα και το κράτος δικαίου.
Οι Τούρκοι διαδηλωτές τώρα αγωνίζονται για την ψυχή του έθνους τους. Κάθε διαδηλωτής στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης είναι τόσο σημαντικός για το μέλλον της σύγχρονης Τουρκίας όσο και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Οι διαμαρτυρίες μπορεί να έχουν σημασία στις δημοκρατίες. Ωστόσο, η Τουρκία δεν είναι δημοκρατία. Για να πετύχουν, πρέπει να βαδίσουν στα ανάκτορα και τις φυλακές της Τουρκίας. Εάν ο Ερντογάν δεν πάει με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο και δεν φύγει από τη χώρα , θα πρέπει να τον συλλάβουν, εν αναμονή της δίκης, ακόμα κι αν τα πάθη είναι τέτοια που όσοι τον φτάσουν πρώτοι μπορεί απλώς να τον κρεμάσουν και να απελευθερώσουν πολιτικούς κρατούμενους, από τον Ιμαμόγλου μέχρι τον κρατούμενο Κούρδο πολιτικό Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τον φιλάνθρωπο Οσμάν Κεβάλα .
Ο Ερντογάν, όπως ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, μπορεί να μπει στον πειρασμό να συνεχίσει. Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα το πουν ποτέ ευθέως, ο Λευκός Οίκος πιθανότατα δεν θα κοίταζε στραβά τα περιφερειακά κράτη που θα πρόσφεραν ανταμοιβή σε οποιονδήποτε σωματοφύλακα του Ερντογάν στρέφει τα όπλα του στον επίδοξο δεσπότη για να τον συλλάβει ή, αν αντισταθεί, να τον σκοτώσει. Εξάλλου, οι επίλεκτοι στρατιώτες της Τουρκίας ορκίζονται πίστη στο κράτος και στο λαό της Τουρκίας, όχι σε έναν άνθρωπο που τηρεί το σύνταγμα και το κράτος δικαίου με περιφρόνηση.
Η Τουρκία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Η εποχή του Ερντογάν πρέπει να τελειώσει. Οι Τούρκοι μπορούν είτε να κάνουν το επόμενο βήμα, είτε δεν θα έχουν κανέναν παρά μόνο τον εαυτό τους να κατηγορήσει για την κάθοδο της Τουρκίας στη δικτατορία, την κρατική αποτυχία και τελικά τον εμφύλιο πόλεμο.
-
Αναλύσεις1 εβδομάδα πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Άμυνα4 εβδομάδες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Πολιτική4 εβδομάδες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις2 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Ο Τραμπ δεν ξεχνά τί έκανε η Ελλάδα!