Weather Icon
Απόψεις , ΗΠΑ 22 Ιανουαρίου 2021

Μια Βαγδάτη στο ποτάμι Ποτόμακ η Ουάσιγκτον, Ντι Σι: Καλώς ήλθατε στην Γαλάζια Ζώνη

Μια Βαγδάτη στο ποτάμι Ποτόμακ η Ουάσιγκτον, Ντι Σι: Καλώς ήλθατε στην Γαλάζια Ζώνη

Η Σούπερ Σταρ της Παράστασης “Αλλαγή Καθεστώτος” των Τζο και Κάμμι

του Pepe Escobar, Mondialisation.ca, 21 Ιανουαρίου 2021 –  The Saker 19 Ιανουαρίου 2021
.
Το άνοιγμα της σεζόν του σόου του Τζο και της Κάμμι δεν θα μπορούσε να είναι μια πιο κατάλληλη Αίθουσα των Καθρεφτών (ή των Κατόπτρων) που να αντικατοπτρίζει την αυτοανακηρυγμένη αμερικανική «πολιτική ελίτ».
.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, αντιμετώπισα επανειλημμένα την «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης. Πάντα έμεινα και δούλευα στην υπερ-πτητική κόκκινη ζώνη – όπως μπορείτε να δείτε στο βιβλίο μου «Red Zone Blues» του 2007.
.
Γνωρίζαμε τότε ότι η ανάφλεξη θα ήταν αναπόφευκτη.
.
Αλλά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ένα τέτοιο γραφικό ομοίωμα: η Πράσινη Ζώνη πλήρως αναπαραχθείσα στην καρδιά της Αυτοκρατορικής Πόλης της Ουάσιγκτον – με τοίχους, συρματοπλέγματα, πολλαπλά σημεία ελέγχου, βαριά οπλισμένους φρουρούς.
.
Αυτό είναι ακόμη πιο αξιόλογο καθώς θέτει τέρμα σε έναν πλήρη γεωπολιτικό κύκλο της «Νέας Παγκόσμιας Τάξης»: η αυτοκρατορία άρχισε να βομβαρδίζει – και με βόμβες διασποράς – το Ιράκ πριν από 30 χρόνια. Η Καταιγίδα της Ερήμου ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου 1991.
.
Η Γαλάζια Ζώνη «προστατεύεται» τώρα από μια μαζική εισροή περισσότερων από 26.000 στρατευμάτων, ήτοι πολύ περισσότερο από στο Αφγανιστάν και το Ιράκ μαζί. Οι αιώνιοι Πόλεμοι -τους οποίους μπορείτε τώρα να ξαναεπισκεφτείτε χάρη στα αρχεία μου- επέστρεφαν στο σημείο εκκίνησης τους.
.
Ακριβώς όπως δεν επιτρέπεται ένας απλός Ιρακινός να εισέλθει στην Πράσινη Ζώνη, κανένας απλός Αμερικανός δεν επιτρέπεται να εισέλθει στην Γαλάζια Ζώνη.
.
Ακριβώς όπως η Πράσινη Ζώνη, εκείνοι που βρίσκονται στην Γαλάζια Ζώνη δεν αντιπροσωπεύουν τίποτ’ άλλο παρά τον εαυτό τους.
Χάρτης της Γαλάζιας Ζώνης της Ουάσιγκτον
.
Και όπως και η Πράσινη Ζώνη, όσοι βρίσκονται στη Γαλάζια Ζώνη θεωρούνται από το μισό του πληθυσμού της Ερυθράς Ζώνης ως κατοχική δύναμη.
.
Μόνο η σάτιρα είναι ικανή να αποδώσει μια ποιητική δικαιοσύνη σε αυτό που είναι, de facto, τα εγκαίνια α-λα-Ποτέμκιν ενός ολογράμματος. Καλώς ήλθατε, λοιπόν, στον πιο δημοφιλή πρόεδρο της ιστορίας που ενθρονίστηκε με μυστικότητα, και φοβούμενος την ίδια τη δική του ψευδή Πραιτοριανή φρουρά. Ο Παγκόσμιος Νότος έχει ήδη δει αυτό το άθλιο θέαμα πριν – σε ατελείωτες επαναλήψεις. Αλλά ποτέ σαν ταινία του Χόλυγουντ.
.
Σε περίπτωση αμφιβολίας, κατηγορήστε την Κίνα
.
Εν τω μεταξύ, παγιδευμένος στην Γαλάζια Ζώνη, ο Λευκός Οίκος ασχολήθηκε με τη σύνταξη μιας ατελείωτης λίστας επιτευγμάτων .
.
Πλήθος ανθρώπων πρόκειται να πανικοβληθούν σημειώνοντας τις φρικτές καταστροφές της εξωτερικής πολιτικής, που οφείλονται στον ψυχοπαθή Mike Pompeo, απομυθοποιώντας εν μέρει ή πλήρως την επίσημη διήγηση και ακόμη και εγκρίνοντας το αλλόκοτο «επίτευγμα» του.
.
Ωστόσο, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε ένα βασικό στοιχείο: «Η Κολοσσιαία ανασυγκρότηση του στρατού».
.
Αυτό το γεγονός είναι που θα διαδραματίσει βασικό ρόλο μετά τις 20 Ιανουαρίου – καθώς ο στρατηγός Flynn ήταν εξαιρετικά απασχολημένος να δείξει στους στρατιωτικούς, σε όλα τα επίπεδα, πόσο «διακυβεύεται» το νέο αρχηγικό ολόγραμμα.
.
Και μετά υπάρχει το δράμα της 3ης Νοεμβρίου, το οποίο δεν τελειώνει. Οι ευθύνες πρέπει να κατανέμονται σωστά. Οι κατηγορίες και διώξεις, το κυνήγι ψηφιακών μαγισσών, η σύλληψη «εθνικών τρομοκρατών» δεν αρκούν. Η «ξένη παρέμβαση» είναι απαραίτητη.
.
Έρχεται λοιπόν ο Διευθυντής της Εθνικής Νοημοσύνης (DNI), John Ratcliffe, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιδίωξε να επηρεάσει τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ».
.
Ο Ratcliffe αναφερόταν σε έκθεση που εστάλη στο Κογκρέσο στις 7 Ιανουαρίου από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Λύσεων του DNI, ή τον αναλυτή-διαμεσολαβητή Barry Zulauf, παράλληλα με μια αξιολόγηση της «ξένης παρέμβασης»
.
Ένα νομιμοποιημένο ερώτημα είναι γιατί τους πήρε τόσο πολύ καιρό για να ολοκληρώσουν αυτήν την έκθεση. Και κάτι ακόμη, πιο παλαβό: όλες οι πληροφορίες για την έκθεση σχετικά με τις ξένες παρεμβάσεις αποκτήθηκαν από αξιωματούχους της CIA.
.
Ο διαμεσολαβητής ισχυρίζεται ότι οι ομάδες αναλυτών που εργάζονται για ρωσικές και κινέζικες παρεμβάσεις χρησιμοποίησαν διαφορετικά πρότυπα. Η Ρωσία, φυσικά, ήταν ένοχη από την αρχή: μια κατηγορηματική επιταγή. Η Κίνα είχε το όφελος της αμφιβολίας.
.
Ο Ratcliffe ισχυρίζεται στην πραγματικότητα ότι ορισμένοι αναλυτές αρνήθηκαν να κατηγορήσουν το Πεκίνο για παρεμβάσεις στις εκλογές επειδή ήταν – τι άλλο; – οπαδοί του «Ποτέ Τραμπ» (Never Trump).
.
Τότε Λάνγκλεϊ, έχουμε πρόβλημα. Ο Pompeus Minimus «Ψευδόμαστε, απατούμε, κλέβουμε» είναι από τη CIA. Αποκαλεί το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα το μεγαλύτερο κακό στην ανθρώπινη ιστορία. Πώς δεν θα μπορούσε να επηρεάσει τους υπηρέτες του για να παράγουν, με οποιοδήποτε μέσο, μια περίπτωση κινέζικης παρέμβασης στις εκλογές;
.
Ταυτόχρονα, για τη φατρία του Δημοκρατικού Βαθέως Κράτους, η Ρωσία είναι διαρκώς ένοχη για… οτιδήποτε.
.
Αυτή η ρωγμή στην Αίθουσα των Καθρεφτών του Βαθέως Κράτους αντικατοπτρίζει υπέροχα το σχίσμα μεταξύ Γαλάζιας Ζώνης και Ερυθράς Ζώνης.
.
Περιττό να προσθέσουμε ότι, τόσο στην έκθεση του μεσολαβητή όσο και στην επιστολή του Ratcliffe, δεν υπάρχει απολύτως καμία πειστική απόδειξη της κινεζικής παρέμβασης.
.
Όσο για τη Ρωσία, εκτός από τις παρεμβάσεις στις εκλογές – και πάλι, δεν υπάρχουν αποδείξεις – ο μηχανισμός φρενοβλάβειας του δημοκρατικού βαθιού κράτους εξακολουθεί να είναι πλήρως απασχολημένος, προσπαθώντας να κατηγορήσει τη Μόσχα και για την 6η Ιανουαρίου. Το τελευταίο αλίευμα επικεντρώνεται σε μιαν υποστηρίκτρια του Τραμπ που φέρεται να έχει κλέψει το φορητό υπολογιστή της Pelosi από το γραφείο της στο Καπιτώλιο για να το πουλήσει στην SVR, την εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας.
.
Ολόκληρος ο παγκόσμιος νότος, συμπεριλαμβανομένης της Πράσινης Ζώνης της Βαγδάτης, απλά δεν μπορεί να κάνει χωρίς το μεγαλύτερο θέαμα στον κόσμο. Πωλούν μπανάνες στη Γαλάζια Ζώνη;
.
Πέπε Εσκομπάρ
.
Αρχικό άρθρο στα Αγγλικά:  Baghdad on the Potomac: Welcome to the Blue Zone,  The Saker, 19 Ιανουαρίου 2021  http://thesaker.is
Μεταφράστηκε από το Réseau International
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube