Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 28 Ιανουαρίου 2021

Λιβύη: “Αμερικανοί άρπαξαν ρωσικό Pantsir από τις δυνάμεις του Χάφταρ”… Υπήρξε τουρκική εμπλοκή;

Λιβύη: “Αμερικανοί άρπαξαν ρωσικό Pantsir από τις δυνάμεις του Χάφταρ”… Υπήρξε τουρκική εμπλοκή;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατιωτικοί των ΗΠΑ υφάρπαξαν ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir S1 από τη Λιβύη. Το σύστημα αφαιρέθηκε από πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ δυνάμεις. Κατόπιν φορτώθηκε σε αεροσκάφος C-17A Globemaster III της USAF και μεταφέρθηκε στη βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστη η τύχη του υφαρπαγέντος Pantsir. Το σύστημα ανήκε στις δυνάμεις του Σάραζ αλλά είχε κυριευτεί από τις δυνάμεις του Χάφταρ. Το αεροσκάφος που φέρεται να μετέφερε το σύστημα είχε απογειωθεί αρχικά από τις ΗΠΑ και υπάρχουν πληροφορίες ότι εκτέλεσε πολλά ταξίδια προς και από τη Λιβύη με προορισμό, ενός εξ αυτών, την Τουρκία!

Σύμφωνα με αμερικανικές δημοσιογραφικές πληροφορίες η Μόσχα είναι ενήμερη για την αρπαγή του Pantsir από τους Αμερικανούς. Πάντως οι εξαγωγικές εκδόσεις των Pantsir δεν φέρουν σύστημα IFF (Ιdentification Friend or Foe) με βάση δεδομένων για τα ρωσικά μαχητικά. Πάντως ούτως ή άλλως οι ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν, κυριολεκτικά, τα Pantsir καθώς χρησιμοποιούνται και από τα ΗΑΕ.

defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube