Weather Icon

Κι άλλος πόνος στην Άγκυρα από τις ΗΠΑ: “Θα συνεχίσουμε να συνεργαζομαστε με τους Κούρδους στη Συρία

Κι άλλος πόνος στην Άγκυρα από τις ΗΠΑ: “Θα συνεχίσουμε να συνεργαζομαστε με τους Κούρδους στη Συρία

ΗΠΑ: “Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τιε Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις SDF, η οποία έχει” το μερίδιο του λέοντος “στον αγώνα κατά του ISIS”

Μόλις λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση της έκθεσης του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με βάση την οποία η Τουρκία παρουσιάζεται ως κόμβος των τρομοκρατών του ISIS, έρχεται δεύτερο χτύπημα από τις ΗΠΑ.

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ απάντησε στο ερώτημα αν η βοήθειά της προς τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) θα συνεχιστεί στη Ροζάβα και στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Σε γραπτή απάντηση στις ερωτήσεις του Rûdaw, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική συνεργασία με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), τη ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι, θα συνεχιστεί.

Η απάντηση, στην οποία αναφέρεται ότι οι SDF έχουν «το μερίδιο του λέοντος» στον αγώνα κατά του ISIS, αναφέρονται τα εξής:

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες έχουν πάρει το μερίδιο του λέοντος στον αγώνα ενάντια στο ISIS, παραμένουν ικανοί και αποφασισμένοι στρατιωτικοί εταίροι. Χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορούν να ξεριζώσουν τους τρομοκράτες του ISIS και να προστατεύσουν δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους και οικογένειες του ISIS που βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση.

Οι ΗΠΑ, μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με τοπικούς εταίρους, ανθρωπιστικές οργανώσεις και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών στη βορειοανατολική Συρία. Για το μέλλον του συριακού λαού, θα συνεχίσουμε την υποστήριξή μας, προκειμένου να καλύψουμε τις ανθρωπιστικές ανάγκες και να παρέχουμε την απαραίτητη σταθερότητα και ασφάλεια.”

Για να γίνει αντιληπτή η σημασία της δήλωσης των ΗΠΑ, υπογραμμίζουμε ότι πρώτη προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η καταστροφή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), το δε θέμα της συνεργασίας των ΗΠΑ με αυτές, είναι το κύριο σημείο τριβής στις σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή: rudaw.net

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube