Ήταν ωδή στη δημοκρατία και έκκληση για εθνική ενότητα.
.
- Ωστόσο, το να κατηγορήσει τον προκάτοχό του και τους ψηφοφόρους του ότι είναι αντίθετοι στη δημοκρατία ήταν γελοίο από έναν άνθρωπο που εκλέχθηκε με μη δημοκρατική ψηφοφορία. Να θυμίσουμε ότι η καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε σε πολλά μέρη κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές ούτε παρατηρητές, όπως σε μια δικτατορία. Παρεμπιπτόντως, η σιωπή των «δημοκρατικών» κρατών είναι εξαιρετικά σοκαριστική.
- Περαιτέρω, το να ζητήσει εθνική ενότητα, ενώπιον μια χούφτας προνομιούχων, υπό την προστασία 25.000 ενόπλων, είχε κάτι το σουρεαλιστικό.
.
Όσον αφορά το υπόλοιπο της ομιλίας, ήταν μια ανακοίνωση για την επιστροφή του ιμπεριαλισμού και της αιτιολόγησής του με την «εξαιρετικότητα» των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε: «Είμαστε ένα μεγάλο έθνος. Είμαστε καλοί » (…) « Μπορούμε να καθιερώσουμε τη φυλετική δικαιοσύνη και να διασφαλίσουμε ότι η Αμερική θα γίνει και πάλι η πρώτη δύναμη για το Καλό στον κόσμο » (sic). Οι Αφγανοί, οι Ιρακινοί, οι Λίβυοι, οι Σύροι, οι Υεμενίτες και οι Λιβανέζοι θα το εκτιμήσουν.
.
Όλα αυτά δεν είναι τίποτα νέο, αλλά πιστεύαμε ότι ο εφιάλτης του ιμπεριαλισμού είχε τελειώσει.

Τι έχει ήδη κάνει ο Joe Biden

Ο Joseph Robinette Biden Jr. (78 ετών) μπήκε στην πολιτική περισσότερο από μισό αιώνα πριν. Ήταν επτά φορές γερουσιαστής (1973 έως 2009) και δύο φορές αντιπρόεδρος (2009-2017).
.
Ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ντέλαγουερ, συμμετείχε στις επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά των φορολογικών παραδείσων που δεν ελέγχουν. Επρόκειτο να αναγκάσει τους κατόχους κεφαλαίου να το μεταφέρουν σε αυτό που έχει γίνει το μεγαλύτερο φορολογικό καταφύγιο στον κόσμο: το Ντέλαγουερ.
.
Κατά τη διάρκεια όλων των θητειών του, υπερασπίστηκε κυρίως τα συμφέροντα του Πενταγώνου.
.
- Κατά τη διάρκεια των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας, υποστηρίζει τον εξοπλισμό των Βοσνίων Μουσουλμάνων και υποστηρίζει τόσο τη δράση της Αραβικής Λεγεώνας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όσο και εκείνης των σαουδαραβικών και ιρανικών στρατευμάτων [2] Με τον φίλο του, τον Ρεπουμπλικανικό γερουσιαστή Τζον Μακέιν, προτρέπει τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον να επέμβει στο Κοσσυφοπέδιο.
- Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, ήταν η πρώτη πολιτική προσωπικότητα που πήγε εκεί για να υποστηρίξει τον Αφγανό-αμερικανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.
- Προωθεί την ιδέα ενός πολέμου ενάντια στο Ιράκ και τη δολοφονία του προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν. Αργότερα, έδωσε το όνομά του σε ένα σχέδιο διάλυσης του Ιράκ σε τρεις ξεχωριστές εξομολογητικές χώρες σύμφωνα με τη στρατηγική Rumsfeld / Cebrowski.
- Έχοντας γίνει αντιπρόεδρος, συμμετείχε στον επηρεασμό της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στη Λιβύη και δικαιολογεί έτσι την καταστροφή αυτής της χώρας. Συμμετέχει επίσης στην προπαγάνδα κατά της Συρίας και υποστηρίζει τους τζιχαντιστές. Ωστόσο, μετά τη ρωσική επέμβαση, όταν ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να αποσύρει όλες τις διατάξεις του από τη χώρα αυτή, επιρρίπτει την ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία, πριν να ανακαλέσει.
.
Ο Jo Biden είναι επίσης θερμός υποστηρικτής του Χόλυγουντ. Φρόντισε προσωπικά να κλείσει τους πειρατικούς ιστότοπους φόρτωσης ταινιών όπως το Megaupload και να συλλάβει τους σχεδιαστές τους για να διατηρηθούν τα δικαιώματα των μεγάλων στούντιο.

Η κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν δεν του επιτρέπει να κυβερνήσει

Όλοι γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πάσχει από γεροντική άνοια. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, μπέρδεψε πολλές φορές ανθρώπους και τοποθεσίες στο σημείο που προώθησε ακόμη και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο γιος του, ο οποίος πέθανε πριν πέντε χρόνια. Επομένως, δεν αναμένεται να ασκήσει ο ίδιος την εξουσία. Προς το παρόν, ο επικεφαλής του προσωπικού γραφείου του, Ron Klain, θα αποφασίσει στην θέση του. Πιθανόν, τελικά το Κογκρέσο μπορεί γρήγορα να παρατηρήσει την αδυναμία του προέδρου να ασκήσει τα καθήκοντά του και να παραδώσει την εξουσία στην αντιπρόεδρό του, την Κάμαλα Ντέιβι Χάρις.
.
Στην τρέχουσα περίοδο, ο Ron Klain είναι καθαρός υπερασπιστής των συμφερόντων των διεθνικών εταιρειών για να κάνουν κέρδη στην Κίνα. Η σύζυγός του, η Μόνικα Μεντίνα, είναι περιβαλλοντολόγος. Εργάστηκε για την οικογένεια Wharton, ιδιοκτήτρια της εταιρίας διανομής Wallmart, παγκόσμιοι δισεκατομμυριούχοι που αντλούν την περιουσία τους από τις μετεγκαταστάσεις στην Κίνα.

Τα πρώτα βήματα του Joe Biden

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ανακοινώνει τις έξι προτεραιότητες του νέου προέδρου:
- 1. το κλίμα (δηλαδή μια επανάσταση για καθαρή ενέργεια) ·
- 2. φυλετική ισονομία (προπαντός όχι η ισότητα) ·
- 3. η οικονομία (επιστροφή στην κατάσταση πριν από τη Covid-19) ·
- 4. υγεία (προτίθεται να απλοποιήσει το σύστημα υγείας και να μειώσει το κόστος του) ·
- 5. μετανάστευση (που πρόκειται να διευκολυνθεί) ·
- 6. αποκατάσταση της παγκόσμιας θέσης της Αμερικής.
.
Ένας καταρράκτης κειμένων δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα της ορκωμοσίας. Απεικονίζουν εν μέρει μόνο αυτό το πρόγραμμα και γράφτηκαν από προσωπικότητες της ακραίας αριστεράς του κόμματος (υποθέτοντας ότι η λέξη ακροαριστερά έχει νόημα σήμερα).
.
Η πρώτη προεδρική διακήρυξη ήταν να κάνει την ημέρα των εγκαινίων της μια ημέρα ενότητας [3]. Επικαλούμενος τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, καθώς είχε επικαλεσθεί τον Άγιο Αυγουστίνο στην ομιλία του, επιβεβαιώνει ότι επικράτησε η δημοκρατία (υπαινιγμός για τους «αξιοθρήνητους» ψηφοφόρους του Ντόναλντ Τραμπ που δεν σέβονται τίποτα) και καλεί κάθε Αμερικανό να γράψει το επόμενο κεφάλαιο.
.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρόθεση του να επανέλθει στη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού [4]. Σε αντίθεση με την παρουσίαση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στην πραγματικότητα πρόκειται για επανένταξη στο σύστημα της οικονομικής αποζημίωσης που επιτρέπει τα δικαιώματα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ένα σύστημα για το οποίο μόνο οι ιδιοκτήτες του Χρηματιστηρίου του Σικάγου θα είναι οι δικαιούχοι και το οποίο πιθανώς δεν θα έχει καμία επίδραση στο κλίμα [5].
.
Το πρώτο διάταγμα ήταν η προώθηση της φυλετικής «ισονομίας» [6]. Η φυλετική ισότητα θα υπόθετο ότι οι άνθρωποι είναι όλοι ίσοι και ότι, επομένως, δεν υπάρχουν φυλές. Αντίθετα, ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ότι η ανθρωπότητα χωρίζεται σε ξεχωριστές φυλές και ότι η καθεμία πρέπει να έχει το ίδιο δίκαιο, ανεξάρτητα από το μέγεθος του πληθυσμού της. Αυτή είναι μια αντιδημοκρατική θέση, χαρακτηριστική της νεο-πουριτανικής σκέψης. Ο Τζο Μπάιντεν έχοντας ένα βαρύ παρελθόν ρατσιστικών αστείων (συμπεριλαμβανομένου κατά του Μπαράκ Ομπάμα), αυτό το διάταγμα υποτίθεται ότι θα τις κάνει να ξεχαστούν.
.
Η δεύτερη διακήρυξη ήταν να τεθεί τέρμα στις «διακρίσεις» στις απαγορεύσεις εισόδου στις ΗΠΑ [7]. Ο πρόεδρος Τραμπ είχε πράγματι απαγορεύσει την πρόσβαση στη χώρα σε υπηκόους κρατών των οποίων οι πρεσβείες δεν μπορούσαν να επαληθεύσουν εάν ήταν τζιχαντιστές ή όχι. Έτυχε, ο κ. Μπάιντεν και οι φίλοι του να έχουν καταστρέψει την ευρύτερη Μέση Ανατολή όπου οι ενδιαφερόμενες χώρες είχαν μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό. Ως εκ τούτου, ο νέος πρόεδρος θεωρεί ότι αυτό το μέτρο ασφαλείας εισήγαγε διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων.
.
Ένα δεύτερο διάταγμα καθιστά υποχρεωτική τη χρήση χειρουργικής μάσκας σε όλες τις ομοσπονδιακές δημόσιες υπηρεσίες [8]. Ο πρόεδρος Μπάιντεν προτίθεται να εφαρμόσει όλες τις επιστημονικές συστάσεις έναντι της Covid-19. Ισχυρίζεται ότι προστατεύει τους δημόσιους υπάλληλους του κάνοντας τη μάσκα υποχρεωτική. Ωστόσο, το ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC, Center for Disease Control and Prevention) μόλις είχε εξετάσει ολόκληρη την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία σχετικά με το θέμα για να αξιολογήσει τη χρήση της μάσκας. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν χρήσιμο στην καθημερινή ζωή, αλλά μπορεί να μειώσει την επιδημία κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων ανθρώπων που τραγουδούν ή φωνάζουν μαζί (αθλητικοί αγώνες, συναυλίες ή θρησκευτικές τελετές). Το CDC, υπάκουο, ευθυγράμμισε αμέσως τις επιστημονικές του συστάσεις με τον προεδρικό λόγο.
.
Το τρίτο διάταγμα αναθεωρεί την πολιτική μετανάστευσης [9]. Σύμφωνα με την ιδεολογία « woke » (ξύπνα), πρόκειται για διακοπή της κατασκευής του τείχους στα σύνορα του Μεξικού και για οργάνωση της άφιξης μεταναστών της Νότιας Αμερικής. Μια ουρά δεκάδων χιλιάδων Ονδουριανών ξεκίνησε αμέσως προς τη «γη της ελευθερίας».
.
Το ακόλουθο διάταγμα τροποποιεί τους κανόνες απογραφής [10]. Πράγματι, ο πρόεδρος Τραμπ είχε αποκλείσει τους παράνομους μετανάστες από την απογραφή. Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο το διάταγμα, μετρώντας εκείνους, μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών που διατίθενται σε ομοσπονδιακά κράτη ευνοϊκά για τη μετανάστευση. Είναι αρκετά σπάνιο μια εκλογική κομπίνα να γίνεται δημοσίως.
.
Μια επιστολή που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών τον ενημερώνει για την παραίτηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την επικείμενη αποχώρησή τους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας [11]. Και πάλι ο πρόεδρος Τραμπ επέλεξε να αποσυρθεί επειδή αυτός ο οργανισμός είχε περάσει από εξάρτηση από το CDC των ΗΠΑ σε εξάρτηση από την Κίνα. Εάν δεν υπάρχει κάτι νέο, η ανάκληση του προέδρου Μπάιντεν είναι αποκλειστικά ιδεολογική.
.
Η συνέχεια ενεργώντας ανάλογα, όπως αυτή η απόφαση που στοχεύει να επιτρέψει στον καθένα να επιλέξει το γένος του ανεξάρτητα από το φύλο του [12]. Έτσι, η ενότητα «αλληλογραφία» (Contact us) του ιστοτόπου του Λευκού Οίκου ζητά να προσδιορίσει ο αιτών το γένος του: αρσενικό, θηλυκό, ουδέτερο ή άλλο. Ή ακόμα, οι νέες διατάξεις θα επιτρέψουν σε κάθε αθλητή να επιλέξει αν επιθυμεί να αγωνιστεί σε ανδρικούς ή γυναικείους αγώνες.
.
Είναι πιθανό ότι αυτά τα κείμενα δεν έχουν άλλο σκοπό παρά μόνο να ικανοποιήσουν ορισμένους ψηφοφόρους ή ότι γράφτηκαν από μια νεο-πουριτανική κλίκα, αλλά είναι επίσης πιθανό να υποδεικνύουν την κατεύθυνση που επέλεξε ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν. Αυτό είναι ακόμη πιο εκπληκτικό δεδομένου ότι ο πρόεδρος Τραμπ παραιτήθηκε και τώρα εγκαταλείφτηκε από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να χτυπήσει ένα πεσμένο άτομο και να προκαλέσει τους ψηφοφόρους του. Είναι ακόμη πιο αδέξιο, καθώς αυτή η παιδαριώδης στάση απέναντι σε όλα όσα έκανε ο προκάτοχός του, δεν ηρεμεί την άκρα αριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος. Περιμέναμε διαδηλώσεις των Τραμπιστών την ημέρα της ορκωμοσίας, αλλά δεν υπήρχαν. Ωστόσο, την επόμενη μέρα, ήταν οι Antifas που εξεγέρθηκαν σε αρκετές μεγάλες πόλεις, φωνάζοντας « Fuck Trump ! Fuck Biden ! ».
.
Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος Μπάιντεν τροφοδοτεί τη διαίρεση και βαδίζει με τη σειρά του προς τον εμφύλιο πόλεμο.

.
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)
.
[1] «Inaugural Address», by President Joseph R. Biden, Jr., White House, January 20, 2021.
[2] « Les Frères musulmans comme supplétifs du Pentagone », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 5 juillet 2019.
[3] “A National Day of Unity”, Joe Biden, White House, January 20, 2021.
[4] “Paris Climate Agreement”, Joe Biden, White House, January 20, 2021.
[5] «Le prétexte climatique 3ème partie. 1997-2010 : L’écologie financière», par Thierry Meyssan, Оdnako (Russie) , Réseau Voltaire, 26 avril 2010.
[6] “Executive Order On Advancing Racial Equity and Support for Underserved Communities Through the Federal Government”, Joe Biden, White House, January 20, 2021.
[7] “Proclamation on Ending Discriminatory Bans on Entry to The United States”, Joe Biden, White House, January 20, 2021.
[8] “Executive Order on Protecting the Federal Workforce and Requiring Mask-Wearing”, Joe Biden, White House, January 20, 2021.
[9] “Executive Order on the Revision of Civil Immigration Enforcement Policies and Priorities” et “Proclamation on the Termination Of Emergency With Respect To The Southern Border Of The United States And Redirection Of Funds Diverted To Border Wall Construction”, Joe Biden, White House, January 20, 2021.
[10] “Executive Order on Ensuring a Lawful and Accurate Enumeration and Apportionment Pursuant to the Decennial Census”, Joe Biden, White House, January 20, 2021.
[11] “Letter to His Excellency António Guterres”, Joe Biden, White House, January 20, 2021.
[12] “Executive Order on Preventing and Combating Discrimination on the Basis of Gender Identity or Sexual Orientation”, Joe Biden, White House, January 20, 2021.
.