Weather Icon
Συρία , Τουρκία 29 Ιανουαρίου 2021

Η τουρκική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε βομβαρδισμό πόλεων στην Βόρεια Συρία

Η τουρκική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε βομβαρδισμό πόλεων στην Βόρεια Συρία

Xωριανόπουλος Άγγελος

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τους συμμάχους τους, συνέχισαν την εκστρατεία τους στη βόρεια Συρία αυτή την εβδομάδα, χτυπώντας έναν αριθμό στόχων γύρω από δύο βασικές πόλεις που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανατολικά του Ευφράτη.

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο της Al-Raqqa, ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις της Συρίας ξεκίνησαν αρκετές επιθέσεις μέσω πυροβολικού και αεροπορίας στις θέσεις του SDF κοντά στην πόλη Ain Issa, προκαλώντας ισχυρές εκρήξεις που μπορούσαν να ακουστούν ως τη πρωτεύουσα.

Ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις του στη συνέχεια επέκτειναν τις επιθέσεις τους στη δυτική ύπαιθρο του Κυβερνείου Al-Hasakah, όπου χτύπησαν τις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κοντά στην πόλη-κλειδί του Ταλ Ταμρ, η οποία έχει επίσης παρουσία του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) .

Αυτές οι επιθέσεις από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν γίνει πιο διαδεδομένες τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα οι ντόπιοι κάτοικοι στο Ταλ Ταμρ και ο Άιν Ίσα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φοβούμενοι μια πιθανή επίθεση που ηγείται η Άγκυρα. Επιπλέον, ώθησε τη ρωσική στρατιωτική αστυνομία να συμμετάσχει περισσότερο, ειδικά στην ύπαιθρο Tal Tamr, όπου κινητοποίησαν μια μεγάλη δύναμη για να περιπολούν τις περιοχές και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Ενώ η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει εάν θα ξεκινήσει μια άλλη επιθετική επιχείρηση προς τον Ευφράτη, όλες οι ενδείξεις από τις στρατιωτικές τους κινήσεις δείχνουν μια νέα επιχείρηση για τη σύλληψη του Ain Issa τους επόμενους μήνες.

με πληροφορίες από mehrnews, almasdarnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube