Weather Icon
Aφρική , Τουρκία 6 Ιανουαρίου 2021

Η Τουρκία παρέχει σε Σομαλούς στρατιωτικούς εκπαίδευση κομάντο

Η Τουρκία παρέχει σε Σομαλούς στρατιωτικούς εκπαίδευση κομάντο

Περίπου εκατό πενήντα Σομαλούς κομάντο ετοιμάζει η Τουρκία κατόπιν συνθήκης στρατιωτικής συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Τουρκίας την Τρίτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, η εκπαίδευση των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Σομαλίας λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Ασκήσεων της Αντιτρομοκρατικής στο Εγρίντιρ, του νομού Σπάρτης Μικράς Ασίας, στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας.

«Παρέχουμε τη βασική εκπαίδευση καταδρομών σε εκατό πενήντα στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Σομαλίας. Η εκπαίδευση άρχισε στις 21 Δεκεμβρίου 2020 και συνεχίζεται ως έχει σχεδιαστεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τον περασμένο Αύγουστο ο πρέσβης της Τουρκίας, Μεχμέτ Γιλμάζ, στο Μογκαντίσου, είχε δηλώσει στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή πως η Τουρκία έχει προγραμματίσει την εκπαίδευση του ενός τρίτου των Ενόπλων Δυνάμεων της Σομαλίας που αντιστοιχεί σε 15.000-16.000 στρατιώτες.

Επιπλέον, η Τουρκία συνεχίζει τη στήριξή της στη Σομαλία παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι εκφράζονται φόβοι από την Αίγυπτο, τη Σ. Αραβία και τα ΗΑΕ, ότι απώτερος στόχος της Τουρκίας, μέσω της άσκησης επιρροής στη Σομαλία, είναι ο έλεγχος της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ι.Λ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube