Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 4 Ιανουαρίου 2021

Η Τουρκία μεταφέρει Σύριους μισθοφόρους από τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη

Η Τουρκία μεταφέρει Σύριους μισθοφόρους από τη Λιβύη στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με το libyareview.com, την Κυριακή, μια πηγή αποκάλυψε στην 218TV ότι η πτήση A320 της Libyan Airlines απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Mitiga της Τρίπολης για μεταφορά Συρίων μισθοφόρων στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή η πτήση δεν είναι η πρώτη των τελευταίων δύο ημερών, καθώς η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι με μια άλλη πτήση 150-180 Σύριοι μισθοφόροι έφυγαν από την Τρίπολη το Σάββατο μέσω του Αεροδρομίου της Μίτιγκα και κατευθύνθηκαν προς την Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέραμε κι εμείς, την Παρασκευή, δεκάδες Σύριοι μισθοφόροι διαδήλωσαν ενάντια στην καθυστέρηση πληρωμής των μισθών τους στο Αστυνομικό Κολέγιο της Τρίπολης. Μάλιστα διέρρευσε στο διαδίκτου και σχετικό βίντεο μέσα από τους στρατώνες, όπως ανέφερε το “Al-Saa’a 24”.

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο κανάλι ειδήσεων ότι τα οικονομικά είναι ο κύριος λόγος για την αναταραχή, καθώς οι μισθοί των μισθοφόρων έχουν καθυστερήσει τους τελευταίους πέντε μήνες. Οι πηγές επεσήμαναν ότι τα καθυστερημένα τέλη των μισθοφόρων ανήλθαν σε 10.000 $ το καθένα.

Η Τουρκία υποστηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη με όπλα και ξένους μισθοφόρους ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) με έδρα την Ανατολή, με επικεφαλής τον στρατάρχη Khalifa Haftar.

Σημειώνεται ότι το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Τουρκίας να στείλει μια νέα παρτίδα μισθοφόρων στη Λιβύη τις επόμενες ημέρες.

Το SOHR ισχυρίστηκε ότι από τα μέσα Νοεμβρίου η Άγκυρα σταμάτησε τον επαναπατρισμό μαχητών που είχαν αποσταλεί προηγουμένως από την Τουρκία και τη Συρία. Η παρουσία ξένων μισθοφόρων στη Λιβύη συνεχίζεται παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για πολιτική λύση, μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Οκτωβρίου στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube