Weather Icon

Η Τουρκία έστειλε χώρα του ΝΑΤΟ ως διαμεσολαβητή με το ΡΚΚ

Η Τουρκία έστειλε χώρα του ΝΑΤΟ ως διαμεσολαβητή με το ΡΚΚ

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Doğan Çetin, “Η Άγκυρα έστειλε ως διαμεσολαβητή στό όρος Κανδήλι αντιπροσωπεία μιας χώρας του ΝΑΤΟ”

Ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για το περιεχόμενο της συνάντησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκούλερ με τον πρώην Πρόεδρο της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν, Μεσούντ Μπαρζάνι, τον Πρωθυπουργό Μασρούρ Μπαρζάνι και τον νυν Πρόεδρο Νετσίρβαν Μπαρζάνι, οι διαμεσολαβήσεις της Άγκυρας στο όρος Κανδήλι, όπου και το Κεντρικό Επιτελείο του ΡΚΚ, συνεχίζονται. Η Άγκυρα έστειλε ένα μήνυμα στο PKK.

Σύμφωνα με άρθρο του Cetin Dogan, που δημοσιεύθηκε στο MedyaNews, η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία  για «περικύκλωση και πολιορκία» του ΡΚΚ, σε συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP) και η περιφερειακές δυνάμεις. Και με φόβητρο αυτήν την επιχείρηση περικύκλωσης, έστειλε διαμεσολαβητή στο όρος Κανδήλι, ζητώντας από το ΡΚΚ να παραδοθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο, η Άγκυρα θεωρεί ότι το ΡΚΚ αναγκάστηκε να τερματήσει τον ένοπλο αγώνα του στην Τουρκία και  το Ιρακινό Κουρδιστάν. Επιπλέον, η Τουρκία έδωσε το μήνυμα στο ΡΚΚ ότι έχει τις δυνάμεις να συνεχίσει τον πόλεμο για έναν ολόκληρο αιώνα.

Και πάλι σύμφωνα με το άρθρο, η Τουρκία έστειλε στο όρος Κανδήλι αντιπροσωπεία μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ για να μεταφέρει παρόμοια μηνύματα στην ηγεσία των Κούρδων.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι “Οι εκπρόσωποι των διεθνών δυνάμεων που έχουν την ίδια στάση με την Τουρκία απέναντι στο ΡΚΚ, πήραν το δρόμο για το Κανδήλι”.

Τέλος, στο άρθρο γίνεται αναφορά στις επαφές που είχαν στην Βαγδάτη και την Ερμπίλ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χούλουσι Ακάρ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιούλερ. Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος αναφέρει: «Πραγματοποιήθηκαν εννέα επίσημες συναντήσεις σε 36 ώρες με εξέχοντα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών των κεντρικών και περιφερειακών κυβερνήσεων του Ιράκ . Ο Ακάρ χαρακτήρισε αυτές τις συναντήσεις ως “μια αποτελεσματική διαδικασία διαλόγου που μπορεί να παράγει σημαντικά αποτελέσματα”. Στο επίκεντρο αυτών των συνομιλιών, ήταν το σχέδιο να συμπεριληφθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ο στρατός του Ιράκ ως ένα νέο μέσο πίεσης κατά του ΡΚΚ”.

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube