Weather Icon

Η κάτω πλευρά της δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνυ: ένα φοβερό παιχνίδι σκακιού

Η κάτω πλευρά της δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνυ: ένα φοβερό παιχνίδι σκακιού

Βαλεντίνος Βασιλέσκου
.
Στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνυ, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχει δηλητηριαστεί από κάποιον της παρέας του, με παρεχόμενη συνταγή από την CIA. Το προϊόν του χορηγήθηκε σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο και χρονοδιάγραμμα που είχε προκαθοριστεί από τη CIA. Οι Ρώσοι γιατροί που αντιμετώπισαν τον Ναβάλνυ ανακάλυψαν την ασθένεια αλλά δεν μπόρεσαν να τη θεραπεύσουν επειδή δεν ήταν σίγουροι ποιο συστατικό προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Είμαι βέβαιος ότι η CIA επικοινώνησε με την FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ) για να τους πει ότι δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Έπρεπε να αποδεχτεί τον ακόλουθο όρο: είτε να μεταφέρει τον Ναβάλνυ, το πολύ εντός 4-5 ημερών, σε νοσοκομείο της Γερμανίας όπου οι πράκτορες της CIA θα χορηγούσαν το αντίδοτο στο δηλητήριο που χρειαζόταν, είτε θα πέθανε. Η CIA υπέθεσε ότι οι Ρώσοι θα επέλεξαν την πρώτη επιλογή, επειδή γνωρίζουν ότι, σύμφωνα με το προφίλ που έχουν για τον Πούτιν, ο τελευταίος δεν είναι δολοφόνος.
.
Αυτό το πρώτο βήμα δεν ήταν παρά μόνο το άνοιγμα, στη παρτίδα σκακιού που δημιουργήθηκε από την CIA. Και με αυτό το πλεονέκτημα που δημιουργήθηκε, είχαν ήδη προετοιμαστεί και άλλες θεαματικές κινήσεις. Όλα επομένως φαίνεται να έχουν υπαχθεί σε ένα σχολαστικά προκαθορισμένο σχέδιο. Συμπεριλαμβανομένης της περίεργης απόφασης του Ναβάλνυ να επιστρέψει στη Ρωσία για να συλληφθεί και να ξεκινήσει ταυτόχρονες διαδηλώσεις στις 23 Ιανουαρίου σε ολόκληρη τη Ρωσία. Δυστυχώς για την CIA, από την αρχή, ο Πούτιν είχε πάρει την πρωτοβουλία, προβλέποντας όλα τα στάδια του αμερικανικού σχεδίου. Το πρόσχημα για τις διαδηλώσεις στους δρόμους κατασκευάστηκε από την FSB. Ήταν και πάλι η FSB που παρείχε στον Ναβάλνυ το βίντεο του «Παλατιού του Πούτιν». Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δάγκωσαν το δόλωμα και το μετέδωσαν εμμονικά και χωρίς επαλήθευση που θα τους επέτρεπαν να ξέρουν ότι επρόκειτο για fake new της 18ης Ιανουαρίου 2011. [Σημ. Μτφρ: Πού είναι οι πρόθυμοι αποκωδικοποιητές μας και οι ζηλωτές fact checkers;]
.
Κατά την άποψή μου, η FSB κατεύθυνε τους περισσότερους διαδηλωτές στους δρόμους, μέσω μιας επιχείρησης PSYOPS, για να δώσει στην CIA την ψευδή εντύπωση ότι οι προσπάθειές της έχουν αποδώσει, ότι ο Πούτιν βρίσκεται σε αδυναμία και θα μπορεί να ανατραπεί. Στην πραγματικότητα, μια επιχείρηση PSYOPS, σχεδιασμένη για να φέρει τις μάζες στους δρόμους, διοργανώθηκε πριν από μερικά χρόνια από τις ειδικές υπηρεσίες στη Ρουμανία, μια χώρα του ΝΑΤΟ. Αυτό που συνέβη στη Ρωσία στις 23 Ιανουαρίου φαίνεται να είναι, μέχρι και τη μικρότερη λεπτομέρεια, αντίγραφο / επικόλληση της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία το 2017:

Ως πρώτο συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι η CIA έχει από καιρό χάσει την πρωτοβουλία και εγκατέλειψε την επιχείρηση ανατροπής του Πούτιν και προσπαθεί τώρα να διαγράψει τα ίχνη που άφησαν οι πράκτορές της στη Ρωσία. Οι Ρώσοι ερευνητές αναμένουν, συνεπώς, ότι ο Ναβάλνυ θα τους «εξομολογηθεί» σύμφωνα με τις οδηγίες των Αμερικανών πρακτόρων στη Γερμανία. Ωστόσο, οι Αμερικανοί πράκτορες αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Πράγματι, μόνο ο κατεστημένος πρόεδρος έχει το δικαίωμα να εξουσιοδοτήσει τη συνέχιση μιας επιχείρησης της CIA, ακόμα κι αν ξεκίνησε από έναν άλλο πρόεδρο πριν από εκείνον. Με μια επιχείρηση με σκοπό την ανατροπή του Πούτιν, η θητεία του Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε άσχημα, οπότε δεν θα ήθελε να προβεί σε ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον Πούτιν, με όλες τις προβλέψιμες αντιδράσεις που συνεπάγονται.
.
Είναι ο λόγος για τον οποίο έσπευσε να δεχθεί την παράταση της Συνθήκης για το Περιορισμό των Στρατηγικών Όπλων (νέο START) με τη Ρωσία, μια συνθήκη για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγγείλει την ακύρωση από τις ΗΠΑ.
.
Βαλεντίνος  Βασιλέσκου
.
μεταφράστηκε από το Avic Réseau International
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube