REAL TIME |

Weather Icon
Ιαπωνία , Κίνα 5 Ιανουαρίου 2021

Η Ιαπωνία ξεκινάει τη μαζική παραγωγή του νέου υπερηχητικού αντιπλοϊκού πυραύλου ASM-3A

Η Ιαπωνία ξεκινάει τη μαζική παραγωγή του νέου υπερηχητικού αντιπλοϊκού πυραύλου ASM-3A

Το Υπουργείο Eθνικής Aμύνης της Ιαπωνίας ανήγγειλε τα σχέδιά του για την εκκίνηση της μαζικής παραγωγής της έκδοσης εκτεταμένου βεληνεκούς του εγχώριου υπερηχητικού αντιπλοϊκού πυραύλου αέρος-επιφανείας  ASM-3.

Το Υπουργείο ανακοίνωσε στις 25 Δεκεμβρίου 2020 ότι ο καινούριος πύραυλος ο οποίος ονομάζεται ASM-3A θα διαθέτει τεχνολογικά χαρακτηριστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πύραυλο ASM-3 (Kai), ο οποίος στην ουσία είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του ASM-3, αλλά δεν απεκάλυψε το βεληνεκές του.

Η ταχύτητα του ASM-3 υπολογίζεται στα 3 Mach και το μέγιστο βεληνεκές του στα 200 χλμ. Ο εν λόγω πύραυλος αναπτύχθηκε από την Mitsubishi Heavy Industries (MHI) και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ιαπωνίας, ως διάδοχος της σειράς πυραύλων Τύπου 93 (Type 93).

Το Τόκιο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον ASM-3A έτσι ώστε να αυξήσει τις αμυντικές του δυνατότητες στα απομακρυσμένα νησιά που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά της χώρας ως απάντηση στην ολοένα αυξανόμενη δυναμική παρουσία της Κίνας στην περιοχή , ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει την ανάπτυξη του ASM-3 (Kai).

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: janes.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube