Weather Icon

Η φρεγάτα “ΥΔΡΑ” σε κοινή άσκηση με την Εθνική Φρουρά στην ΑΟΖ της Κύπρου

Η φρεγάτα “ΥΔΡΑ” σε κοινή άσκηση με την Εθνική Φρουρά στην ΑΟΖ της Κύπρου

Η συνεργασία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου συνεχίζεται απρόσκοπτα

Η φρεγάτα “ΥΔΡΑ”  του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, συμμετείχε σε κοινή άσκηση Ελλάδας – Κύπρου, στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ, στην οποία συμμετείχε και ένα ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ, από πλευράς της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/21», είχε χαρακτήρα Έρευνας – Διάσωσης και πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το σενάριο της άκσησης περιλάμβανε αεροδιακομιδή τραυματία από πλοίο στην ανοικτή θάλασσα και για το λόγο αυτόν τέθηκε σε εφαρμογή από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης και το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.

Η άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/21» αποτελεί τη δεύτερη προγραμματισμένη δραστηριότητα που έλαβε χώρα εντός του 2021, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Έρευνας Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube