Weather Icon
Τουρκία 18 Ιανουαρίου 2021

H Toυρκία ανέπτυξε νέο είδος drone ικανό να επιχειρεί συνεργατικά με τεθωρακισμένα οχήματα

H Toυρκία ανέπτυξε νέο είδος drone ικανό να επιχειρεί συνεργατικά με τεθωρακισμένα οχήματα

Xωριανόπουλος Άγγελος

Το εγχώρια αναπτυγμένο ένοπλο drone της Τουρκίας, Songar, ενσωματώθηκε για πρώτη φορά σε ένα θωρακισμένο χερσαίο όχημα, ανέφερε το Anadolu Agency (AA). Το ενσωματωμένο στρατιωτικό χερσαίο όχημα Songar είναι ικανό για αυτόνομη οδήγηση με τηλεχειριστήριο. Το drone αναμένεται να συμβάλει στις στρατιωτικές δυνατότητες του οχήματος στο πεδίο αυξάνοντας την ικανότητα-ακρίβεια πυρός. Έτσι, το όχημα έχει αποκτήσει την ικανότητα να προ-ανιχνεύει και να καταστρέφει στόχους σε επιχειρήσεις ασφαλείας.

Το drone μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ασφαλείας, με αυτόνομη ικανότητα προσγείωσης και απογείωσης. Το drone Songar κατασκευάστηκε από την Asis Electronic and Information Systems (ASISGUARD) με έδρα την Άγκυρα και εισήλθε στον κατάλογο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) τον Φεβρουάριο του 2020.

Ενισχύθηκε από τα οπλικά συστήματα Togan πέρυσι, τα οποία αναπτύχθηκαν από το Συμβούλιο Τεχνολογικής Έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (TÜBITAK). Παρέχει μια οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα που αποτελείται από ένα σύστημα ελέγχου πυρός και έναν σταθμό ελέγχου πυροβόλων όπλων, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικές λειτουργίες ασφαλείας μαζί με λειτουργίες υποστήριξης.

Με πληροφορίες από: AnadoluAgency, South East Med Energy & Defense

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube