REAL TIME |

Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 19 Ιανουαρίου 2021

«Γνωρίζαμε, αλλά μας ζήτησαν να μην μιλήσουμε» λένε γιατροί της Γουχάν για το ξέσπασμα του κορονοϊού

«Γνωρίζαμε, αλλά μας ζήτησαν να μην μιλήσουμε» λένε γιατροί της Γουχάν για το ξέσπασμα του κορονοϊού
Γιατροί της Γουχάν φέρονται να παραδέχονται, όσο βιντεοσκοπούνται κρυφά, ότι γνώριζαν από νωρίς ότι ο κορονοϊός ήταν θανατηφόρος και ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά οι τοπικές Αρχές ζήτησαν από τα νοσοκομεία να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Επανέρχονται στο προσκήνιο τα ερωτήματα γύρω από την προέλευση του κορονοϊού, με αφορμή νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες γιατροί της Γουχάν (εκεί που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού) παραδέχονται ότι γνώριζαν για θανάτους από τη νόσο ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά και ότι είχαν διαπιστώσει, πριν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», γιατροί από την Κίνα βιντεοσκοπήθηκαν κρυφά να παραδέχονται ότι γνώριζαν πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός, αλλά τούς ζητήθηκε να πουν ψέματα. 

Μάλιστα σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Outbreak: The Virus That Shook The World» αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα από το «ITV». 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η «Daily Mail», γιατροί της Γουχάν δηλώνουν ότι γνώριζαν για θανάτους που έχουν προκληθεί από τον κορονοϊό, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019.

Εντούτοις, η πρώτη φορά που η Κίνα ενημέρωσε τον ΠΟΥ για την ύπαρξη νεκρού από τον ιό ήταν στα μέσα του Ιανουαρίου του 2020. Σε ό,τι αφορά, εν τω μεταξύ, την ύπαρξη του ιού, υπενθυμίζεται ότι η Κίνα ενημέρωσε για πρώτη φορά τον ΠΟΥ στις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Επίσης, είχαν διαπιστώσει ότι ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων, αλλά τα νοσοκομείο τούς υπέδειξαν «να μην λένε την αλήθεια».  

«Στην πραγματικότητα, στα τέλη του Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, ο συγγενής κάποιου που γνώριζα, πέθανε από τον ιό. Πολλοί από αυτούς που ζούσαν μαζί του, μολύνθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που γνωρίζω» σημειώνει ένας γιατρός. 

Σημειωτέον ότι μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ δήλωνε ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο, ένας από τους γιατρούς είπε: «Όλοι σκεφτόμασταν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τη μετάδοση μεταξύ των ανθρώπων». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, έλαβαν εντολή να μην αποκαλύψουν την αλήθεια. 

«Γνωρίζαμε ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά στη σύσκεψη που συμμετείχαμε, μάς είπαν να μην μιλήσουμε» αναφέρει ένας γιατρός.

«Οι τοπικές Αρχές είπαν στα νοσοκομεία να μην πουν την αλήθεια» τονίζει ο ίδιος. 

Στις 21 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ εξέδωσε την πρώτη του έκθεση για τον ιό που τότε είχε μολύνει τουλάχιστον 278 ανθρώπους στην Κίνα και είχε εντοπιστεί σε ακόμη τρεις χώρες. 

Οι γιατροί της Γουχάν υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι Αρχές γνώριζαν και για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τους εορτασμούς για το νέο έτος, συνειδητοποιώντας ότι τα ταξίδια και ο συνωστισμός θα μπορούσαν να επιταχύνουν τη διασπορά του ιού

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube