REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 10 Ιανουαρίου 2021

Ερντογάν: «Εμπόδιο» στις ευρωτουρκικές σχέσεις τα καπρίτσια ορισμένων χωρών

Ερντογάν: «Εμπόδιο» στις ευρωτουρκικές σχέσεις τα καπρίτσια ορισμένων χωρών

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ο Τούρκος πρόεδρος αρχικά ανέφερε πως «η Τουρκία το μέλλον της το βλέπει στην Ευρώπη» και πως «η Ε.Ε είναι σε προτεραιότητα της ατζέντας της Τουρκίας».

Ο Ερντογάν, αφού δήλωσε πως θέλει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με την Ε.Ε «φωτογράφισε» την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και τη Γαλλία, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Κομισιόν τόνισε πως «από τα καπρίτσια κάποιων μελών της Ε.Ε αλλά και λόγω των τεχνητών προβλημάτων τα οποία δημιούργησαν, το 2020 δεν το εκμεταλλευτήκαμε θετικά για τις σχέσεις μας με την Ε.Ε».

Παράλληλα, ζήτησε την επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού, όπως και της συμφωνίας της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης της βίζας στους Τούρκους πολίτες.

Ο Ερντογάν ζήτησε να τερματιστούν οι αποκλεισμοί, οι δηλώσεις και οι πράξεις εναντίον της Τουρκίας η οποία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα. Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί πως θα είναι θετικό βήμα να ξεκινήσουν οι τακτικές σύνοδοι κορυφής Τουρκίας-E.E. αλλά και οι συναντήσεις και οι επαφές μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube