REAL TIME |

Weather Icon

Εάν οι εισβολείς φύγουν από το Αφρίν και τα άλλα εδάφη μας, τότε θα τελειώσουν και τα εγκλήματα κατά των γυναικών

Εάν οι εισβολείς φύγουν από το Αφρίν και τα άλλα εδάφη μας, τότε θα τελειώσουν και τα εγκλήματα κατά των γυναικών

Εγκλήματα της Τουρκίας κατά των γυναικών του Αφρίν, του Γκίρε Σπι και του Σερεκάνιγιε

Τα θεσμικά όργανα για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρουν το ποινικό μητρώο της Τουρκίας σχετικά με τις επιθέσεις στο Αφρίν, και ενημερώνουν συνεχώς τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για το θέμα.

Εκπρόσωποι των Συριακών Οργανώσεων Γυναικών μίλησαν σχετικά με τα ανθρωπιστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των γυναικών στο Αφρίν της βορειοανατολικής Συρίας. Σημειώνοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν επιβάλει ακόμα κυρώσεις εναντίον του τουρκικού κράτους, οι γυναίκες είπαν: «Η διεθνής σιωπή είναι απαράδεκτη, τα απάνθρωπα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί είναι σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από ότι αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα».

Gulistan Gulo: «Οι γυναίκες δεν θα σταματήσουν την αντίσταση»

«Το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του επιτίθενται στις γυναίκες από τότε που εισέβαλαν στην Αφρίν», δήλωσε η Gulistan Gulo, ένα από τα στελέχη του Congress Star. «Οι γυναίκες ήταν πάντα ο πρωταρχικός στόχος τους σε όλες τις επιθέσεις εναντίον της βορειοανατολικής Συρίας. Επιτέθηκαν στη γυναίκα βάναυσα για να καταστείλουν τις φωνές των γυναικών που αντιστέκονται στη Ροζάβα. Μέχρι να απελευθερωθούν όλα τα εδάφη, οι γυναίκες δεν θα σταματήσουν να αντιστέκονται».

Lîna Berekat: «Οι γυναίκες ήταν πάντα ο πρώτος στόχος στη Συρία»

Η εκπρόσωπος του Συριακού Συμβουλίου Γυναικών Lîna Berekat  είπε: «Όταν το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του κατέλαβαν το Αφρίν, την Τελ-Αμπιάντ (Γκιρε Σπι) και τη Ρας αλ-Αιν (Σερεκανίγιε), οι γυναίκες ήταν πάντα ο πρωταρχικός στόχος τους. Απήγαγαν, βασάνισαν και σκότωσαν γυναίκες, παραβλέποντας όλους τους διεθνείς νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά βεβαίως ήταν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. “

Η Berekat σημείωσε ότι νομικά ιδρύματα και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν συνεχώς αυτά εγκλήματα στη Συρία. «Δεδομένου ότι τα διεθνή ιδρύματα και παρατηρητήρια δεν μπορούσαν να έρθουν στην περιοχή, τα τοπικά παραρτήματά τους έδωσαν στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα αυτών των εγκλημάτων», εξήγησε.

«Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο πρέπει να εξεγερθούν»

Σύμφωνα με την Berekat, οι επιθέσεις που στοχοποιούν συγκεκριμένα τις γυναίκες στο Αφρίν έχουν ως στόχο να κάμψουν τη βούληση για αντίσταση του Κουρδικού λαού στην περιοχή. «Ήθελαν να εκφοβίσουν την κοινωνία με το να επιτίθενται στις γυναίκες. Πίστευαν ότι με το σπάσιμο της θέλησης των γυναικών, θα μπορούσαν να σπάσουν το θέλημα της κοινωνίας. Εγκλήματα κατά των γυναικών κοινοποιούνται σε λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση. Όλες οι γυναίκες του κόσμου πρέπει να εξεγερθούν ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις. Όταν οι εισβολείς εγκαταλείψουν τη γη μας, τα εγκλήματα πολέμου κατά των γυναικών θα σταματήσουν. Θα φροντίσουμε οι εισβολείς να κριθούν ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου για τα απεχθή εγκλήματά τους».

Πηγή: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube