REAL TIME |

Weather Icon
Παιδεία , Φαήλος Κρανιδιώτης 27 Ιανουαρίου 2021

Διώξτε την μπίχλα από την Παιδεία

Διώξτε την μπίχλα από την Παιδεία

Η ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έβγαλε μια άθλια ανακοίνωση. Αντίθετοι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αντίθετοι στη βαθμολογική βάση, αντίθετοι στο κλείσιμο άχρηστων σχολών, αντίθετοι σε όλα αυτοί που στην ουσία είναι συνεργοί στην αθλιότητα.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Η κυβέρνηση οφείλει να τους γράψει στα παλιά της τα παπούτσια. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να παγώσει η Κόλαση που φτιάξανε μαζί με τους μπάχαλους και τα κομματόσκυλα -κομματόσκυλα και μερικοί από αυτούς- μη χάσουν φράγκα, προνόμια, καρέκλες. Και για όποιον θεωρεί πως υπερβάλλω, ρωτώ για πολλοστή φορά: Aυτοί που κουμαντάριζαν διά του αυτοδιοίκητου τα πανεπιστήμια τόσα χρόνια πόσους φοιτητές και φοιτήτριες τιμώρησαν πειθαρχικά;

Αυτοί που είχαν στείλει πρύτανη στο νοσοκομείο ύστερα από ξυλοδαρμό, αυτοί που είχαν χτίσει άλλον πρύτανη, αυτοί που είχαν δείρει καθηγητές, φοιτητές, που είχαν διαλύσει ή διαταράξει συνελεύσεις, συνεδριάσεις της Συγκλήτου, αυτοί που άδειασαν σκουπίδια στη σοφή καράφλα του Φορτσάκη, αυτοί που έσπασαν, βρόμισαν τοίχους, οργάνωσαν και έκαναν καταλήψεις παραπέμφθηκαν πειθαρχικά; Τιμωρήθηκαν, αποβλήθηκαν από το πανεπιστήμιο έστω κάποιοι, έστω ένας; 

Εάν ναι, ζητώ συγγνώμη, απολογούμαι και θα πάρω τα μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων έναν έναν, μία μία, πάνω στην πλάτη μου, να τους κάνω βόλτα τιμητικώς γύρω από τα μαυρισμένα και ταλαιπωρημένα κτίρια του ΕΜΠ στην Πατησίων.

 Επειδή όμως υποψιάζομαι πως όλοι αυτοί οι κόκκινοι, ροζ ή παρδαλοί τραμπούκοι πέρασαν αβρόχοις ποσί τη φασιστική αλητεία τους και δεν τιμωρήθηκαν, ουδείς και ουδεμία έχασε τη φοιτητική ιδιότητα, δεν θα χρειαστεί να κοψομεσιαστώ παίρνοντας γύρα καλικούτσα (έτσι λέμε οι Αρβανίτες το ιππαστί – καβάλα στην πλάτη) το αγλάισμα του ακαδημαϊκού κόσμου.

Είδα και τον Φορτσάκη σε κάτι δηλώσεις. Ούτε αυτός θέλει Αστυνομία – θέλει να τα κουμαντάρουν μόνοι τους τα πράγματα αυτοί που τόσα χρόνια αυτώσανε τα αυτά. Φαίνεται πως ίσως του άρεσαν τα σκουπίδια που τον έλουσαν. Η κυβέρνηση πρέπει απλά να αδιαφορήσει, να μην ακούσει ούτε λέξη από αυτούς που αυτοδιοικούνταν τόσες δεκαετίες και έκαναν ορισμένα πανεπιστήμια χαβούζες εκφασισμού, θερμοκήπια μηδενιστών. Δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να υπερασπιστούν τους πανεπιστημιακούς χώρους ούτε καν από την μπίχλα που κουβαλάει η αριστερίλα όπου πάει.

Φάνηκαν κάποιοι από αυτούς ανίκανοι να τηρήσουν τη στοιχειώδη ευπρέπεια και καθαριότητα των χώρων. Οταν δεν μπορείς να κρατήσεις καθαρά δυο ντουβάρια, μου θες και αυτοδιοίκητο; Με τα δικά μας τα λεφτά; Όχι. Η κυβέρνηση λοιπόν να τους γράψει εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος -δεν τους πέφτει λόγος για την ασφάλεια- και στα άλλα ζητήματα να τους μαζέψει τα λουριά.

Να κλείσει τις άχρηστες σχολές, όπου μπαίνουν αγράμματοι με 4 και 5 μέσον όρο, και τους στρατολογούν κομματόσκυλα και κακοποιές οργανώσεις, και πληρώνει αυτές τις χαβούζες αγραμματοσύνης και τραμπούκων ο λαός.

«Επιστήμονες» που μπαίνουν με κάτω από τη βάση; Σοβαρολογείτε, ρε καραγκιόζηδες; Οταν γράφεις 2 και 3 στις εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο, δεν χρειάζεσαι θέση στο πανεπιστήμιο και πανεπιστημιακούς καθηγητές να σε διδάξουν. Τσάπα χρειάζεσαι, φτυάρι, να μπεις κάλφας σε κάναν μάστορα ή σε καμιά επαγγελματική σχολή, να βοηθήσεις τους γονείς σου στα χωράφια, να βγάλεις κάνα μεροκάματο, που ίσως είναι πιο κερδοφόρο από το να παριστάνεις τον άνεργο λόρδο με πτυχίο στα 40 στη «Σχολή Μεταμαρξιστικής Πρέφας και Κνησμού Ορχεων».

για τη συνέχεια NewsBreak

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube