Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράκ 7 Ιανουαρίου 2021

Δικαστήριο του Ιράκ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τραμπ

Δικαστήριο του Ιράκ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τραμπ

Το Ιράκ έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πλέον από σήμερα έχει χάσει επίσημα τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Ιρακινό Δικαστήριο Rusafa, αφορά την εντολή που φέρεται να έδωσε ο Τραμπ, για τη δολοφονία του Ιρανού Διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Qassem Soleimani και του Υποδιοικητή των δυνάμεων Hashd al-Shaabi που δρουν στο Ιράκ, Abu Mehdi Mühendis.

Στη δήλωση του Δικαστηρίου Rusafa αναφέρεται ότι: “Ο δικαστής που ερευνά τη δολοφονία του Mühendis και των συντρόφων του, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον άρθρο 406 του ποινικού κώδικα του Ιράκ.”

Υπενθυμίζεται ότι ως αποτέλεσμα μιας αεροπορικής επίθεσης των ΗΠΑ, στις 3 Ιανουαρίου 2020, ο Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Kasım Süleymani και ο Mühendis σκοτώθηκαν κοντά στο Αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Τραμπ, μετά τον φόνο του Soleimani, ισχυρίστηκε ότι η επιχείρηση εναντίον του έγινε γιατί σχεδίαζε επίθεση εναντίον αμερικανικών πρεσβειών, λέγοντας: «Πιστεύω ότι σχεδίαζε επίθεση σε τέσσερις πρεσβείες».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube