REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 14 Ιανουαρίου 2021

Διευθυντής Επικοινωνίας Ερντογάν: Μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» η Ανατολική Μεσόγειος

Διευθυντής Επικοινωνίας Ερντογάν: Μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» η Ανατολική Μεσόγειος

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της “Γαλάζιας Πατρίδας” της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της τουρκικής αστυνομίας ο Αλτούν, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα του έχει κάνει εδώ πολύ κρίσιμα βήματα υπό την ηγεσία του προέδρου Ερντογάν προκειμένου να διαφυλάξει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. “Για το σκοπό αυτό, εργαστήκαμε για να μεταφέρουμε την πολιτική και τις διατριβές της Ανατολικής Μεσογείου στη διεθνή κοινότητα” σημείωσε ο Αλτουν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε επίσης σε “ορισμένες χώρες” που όπως υποστήριξε με δηλώσεις και κινήσεις τους κλιμάκωσαν την ένταση και ισχυρίστηκε πως η χώρα του δεν υποχωρεί αλλά κινείται με βάση την ισότητα, τη διπλωματία και τον διάλογο.

“Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Ωστόσο είναι προφανές ότι τηρούμε μια συνετή στάση. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια περιοχή επί της οποίας η Τουρκία είχε ισχυρή αξίωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Η Τουρκία εξακολουθεί να τη διατηρεί και σήμερα”, ανέφερε ο Αλτούν.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube