REAL TIME |

Weather Icon
Άγγελος Συρίγος , Παιδεία 26 Ιανουαρίου 2021

Χείμαρρος ο υφ. Παιδείας:Φυγαδεύαμε τον π. υπουργό Παιδείας σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα- Οι Πρυτάνεις απέτυχαν παταγωδώς

Χείμαρρος ο υφ. Παιδείας:Φυγαδεύαμε τον π. υπουργό Παιδείας σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα- Οι Πρυτάνεις απέτυχαν παταγωδώς

Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα μπει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Χείμαρρος ήταν ο υφυπουργός  Παιδείας Άγγελος Συρίγος  στην αποψινή διαδικτυακή συζήτηση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με συνομιλητές του τον Ξενοφ. Κοντιάδη , Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο  του Ιδρύματος Τσάτσου και τον Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη, Κοσμήτορα  στη Σχολή Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας.

Ο υφυπουργός Παιδείας, είπε:

Α. Για τους Πρυτάνεις ότι

  • απέτυχαν παταγωδώς στη φύλαξη των Πανεπιστημίων και
  • φοβούνται να καλέσουν την αστυνομία.

Β. Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία   

  • πρέπει υποχρεωτικώς να μπει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα  στα Πανεπιστήμια.

Γ. Για τον ίδιο

  • το αίσθημα διαρκούς  φόβου   που είχε  όταν κυκλοφορούσε μέσα στο Πανεπιστήμιο δεν τον είχε όταν είναι έξω από αυτό.
  • όταν τον χτύπησαν το 2017 οι ροπαλοφόροι μέσα στο Πάντειο η αστυνομία πήγε στον τόπο του συμβάντος αλλά έφυγε και χρειάστηκε να τηλεφωνήσει  ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπυλος στην αστυνομία για σταλεί εκ νέου περιπολικό.

Δ. Για τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, καθηγητή του Παντείου

  • Τον φυγάδευαν  σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα στους φοιτητές του.

Ειδικότερα ο υφυπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

Όταν με χτύπησαν χρειάστηκε να ειδοποιηθεί  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να έρθει η αστυνομία

Στην περίπτωσή μου όταν δέχθηκα την επίθεση , το έτος 2017,  δεν μπήκε η αστυνομία  στο Πάντειο.  Η  αστυνομία-τότε- πήρε εντολή να μην μπει μέσα.   Ήρθε περιπολικό της αστυνομίας , είδε τη γίνονταν  και  πήρε εντολή να φύγει.  Ηρθε η αστυνομία μετά από μία ώρα  και 10 λεπτά.  Όταν ένας εκ των συναδέλφων μου ο Θανάσης   Δ., ο οποίος βρίσκονταν δίπλα μου  τηλεφώνησε στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο . Ακολούθως τηλεφώνησε ο Π. Παυλόπουλος στην αστυνομία . Έτσι  ήρθε η αστυνομία στο Πάντειο  .

Έτρεμε κάθε φορά το φυλλοκάρδι μου

Μετά την επίθεση που μου έγινε στο Πάντειο , το έτος 2017, παρότι δέχθηκα άλλες τέσσερις επισκέψεις από ροπαλοφόρους πλην μιας φοράς δεν κλείδωσα την πόρτα  της αίθουσας που έκανα μάθημα και έτρεμε κάθε φορά το φυλλοκάρδι μου όταν έβλεπα την πόρτα  να ανοίγει . Σκεφτόμουν μήπως  είναι κάποιος  φοιτητής που ήρθε καθυστερημένα ή  είναι η γνωστή επίσκεψη από το Κουκάκι που ήρθε να μου κάνει επαναστατική εκδρομή  πάνω στο κεφάλι μου.  Γιατί το έζησα επανειλημμένως αυτό .

Φυγάδευαν  τον Κ. Αρβανιτόπουλο σε κρυφές αίθουσες για να κάνει μάθημα στους φοιτητές του

Να φύγω από το προσωπικό μου θέμα και να πάω σε έναν  συνάδελφο  ο οποίος τώρα είναι στην Αμερική  τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.
Όταν ο Κ. Αρβανιτόπουλος επέστρεψε  στο Πανεπιστήμιο  έκανε μάθημα κανονικά  ή τον φυγαδεύαμε  σε κρυφές αίθουσες για να μην το βρουν (οι ροπαλοφόροι) επειδή είχε διατελέσει  υπουργός Παιδείας

Για τη συνέχεια ESos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube