Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 30 Ιανουαρίου 2021

Αρχίζει η λειτουργία του Κοινού Κέντρου Επίβλεψης Εκεχειρίας Ρωσίας – Τουρκίας στο Ν. Καραμπάχ

Αρχίζει η λειτουργία του Κοινού Κέντρου Επίβλεψης Εκεχειρίας Ρωσίας – Τουρκίας στο Ν. Καραμπάχ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ δήλωσε ότι το κοινό κέντρο που ιδρύθηκε με τη Ρωσία θα αρχίσει να λειτουργεί αύριο στο Ν. Καραμπάχ, Κυριακή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Ζακίρ Χασάνοφ.

Κάνοντας δήλωση μετά τη συνομιλία, ο Ακάρ ανακοίνωσε ότι το κοινό κέντρο που ιδρύθηκε με τη Ρωσία στο Καραμπάχ θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του αύριο.

Οι δηλώσεις του Akar έχουν ως εξής:

«Υπογράψαμε το μνημόνιο συνεννόησης με τον Ρώσο ομόλογό μου Shoigu στις 11 Νοεμβρίου 2020 σχετικά με το Τουρκο-Ρωσικό Κοινό Κέντρο που θα δημιουργηθεί για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός στο Καραμπάχ. Οι μελέτες για την ίδρυση του κοινού κέντρου έχουν ολοκληρωθεί. Το κοινό κέντρο, όπου θα υπηρετούν Τούρκοι και Ρώσοι στρατιώτες, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του αύριο.

Αξιολογήσαμε την τελευταία κατάσταση με τον Ζακίρ Χασάνοφ και μεταφέραμε αμοιβαία τις καλές ευχές μας. Πιστεύουμε ότι το κοινό κέντρο, όπου θα υπηρετεί ένας στρατηγός και 38 άτομα, θα συμβάλει σημαντικά στη συνέχεια της κατάπαυσης του πυρός και στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Οι δραστηριότητές μας θα ενταθούν με το έργο αυτού του κοινού κέντρου όπου θα βρίσκονται οι Τούρκοι και οι Ρώσοι στρατιώτες και θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των αδερφών Αζερμπαϊτζάν μας. Έχουμε μαζί με τους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν την κατανόηση ενός έθνους και δύο κρατών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από εδώ και στο εξής.”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube