Weather Icon
Ελλάδα , Λιβύη , Τουρκία 4 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πλοίο-δόλωμα(;) Ερντογάν, από το Αιγαίο κατευθύνεται στη Λιβύη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πλοίο-δόλωμα(;) Ερντογάν, από το Αιγαίο κατευθύνεται στη Λιβύη

Μια πολύ περίεργη -σε πρώτη “ανάγνωση”- υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές, η ευρωπαϊκή επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ (IRINI) που επιτηρεί την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, παρακολουθεί πλοίο, ονόματι “Kaptan Aytac” (εκ των σεσημασμένων…), το οποίο οδεύει προς λιμένα της Λιβύης, έχοντας ξεκινήσει από την Τουρκία. Η υπόθεση όμως δεν δείχνει πανομοιότυπη με τον προηγούμενο Ιούνιο, με το φορτηγό πλοίο “Τσίρκιν”, με σημαία Τανζανίας. Υπενθυμίζεται ότι μετέφερε απαγορευμένο πολεμικό υλικό συνοδευόμενο από το τουρκικό Ναυτικό, το οποίο και αρνήθηκε τη διενέργεια νηοψίας στην “Ειρήνη”…

Όπως πληροφορείται το DP, η καχυποψία είναι όμως διάχυτη. Παρότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε, εφόσον η εμπειρία από την τουρκική ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά είναι πλούσια, σε όλα τα επίπεδα, η περίπτωση θα μπορούσε να υποκρύπτει την επιθυμία επίτευξης ύπουλων τουρκικών επικοινωνιακών στόχων, μέσω σκηνοθεσίας, με βάση ένα ευφάνταστο σενάριο.

Το Επιτελείο της επιχείρησης “Ειρήνη” έχει ασφαλώς κινητοποιηθεί. Υπενθυμίζεται, ότι επικεφαλής παραμένει Έλληνας, έμπειρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Ακόμα κι αυτό το στοιχείο από μόνο του, θα αποτελούσε κίνητρο για τους Τούρκους για να στήσουν ένα επικοινωνιακό φιάσκο για τους Ευρωπαίους, επιχειρώντας να του δώσουν “ελληνική διάσταση”, ενώ πρόκειται για θέμα αμιγώς ευρωπαϊκό!

Ας εξηγηθούμε: Οι πιθανότητες να κινηθεί τις επόμενες ώρες η διεθνής δύναμη “IRINI” να κινηθεί για να ελέγξει το ύποπτο πλοίο,  είναι εξαιρετικά αυξημένες. Η υπάρχουσα εμπειρία θέλει του Τούρκους να αντιδρούν. Οι πιθανότητες είναι δύο:

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στο έγκυρο defencepoint

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube