Weather Icon
Λιβύη , Ρωσία 3 Ιανουαρίου 2021

Απελευθερώθηκαν τρεις Ρώσοι που είχαν απαχθεί στη Λιβύη

Απελευθερώθηκαν τρεις Ρώσοι που είχαν απαχθεί στη Λιβύη

Το Σάββατο, ο Alexander Malkevich, μέλος του Ρωσικού Κοινωνικού Συμβουλίου και επικεφαλής του Ιδρύματος για την Προστασία των Εθνικών Αξιών, ανακοίνωσε ότι τρεις Ρώσοι και ένας Ουκρανός, που είχαν απαχθεί στη Λιβύη, απελευθερώθηκαν.

Ο Alexander Malkevich είπε ότι τα τέσσερα άτομα είχαν απαχθεί πριν από αρκετές εβδομάδες απελευθερώθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει από ποιους είχαν απαχθεί.

«Μαζί με τους Ρώσους διπλωμάτες, διοχετεύσαμε όλες τις προσπάθειές μας και επιλύσαμε αυτό το δύσκολο αλλά εξαιρετικά σημαντικό θέμα – να βοηθήσουμε να επιστρέψουν οι άνθρωποί μας στα σπίτια τους», δήλωσε ο Μάλκεβιτς.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο οποίος οργάνωσε και οδήγησε τη διαδικασία απελευθέρωσης των Ρώσων υπηκόων από τη Λιβύη.

Η ανακοίνωση του Μάλκεβιτς το Σάββατο έρχεται αρκετές εβδομάδες αφότου απελευθερώθηκαν από τη Λιβύη δύο υπάλληλοι του ιδρύματός του και επέστρεψαν στη Ρωσία. Ο Ρώσος κοινωνιολόγος Maxim Shogali, και ο μεταφραστής του Samir Seifan, συνελήφθησαν στη Λιβύη τον Μάιο του 2019 με την κατηγορία της ανάμιξης στις εκλογές. Η σύλληψη είχε προκαλέσει εντάσεις μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, με επικεφαλής τον Fathi Bashagha, και του πρωθυπουργού Fayez Al-Sarraj.

Η Ρωσία έχει επικρίνει έντονα την τουρκική υποστήριξη για το GNA και τη στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη.

libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube