Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Υγεία 2 Ιανουαρίου 2021

Ανησυχία για την επάρκεια των εμβολίων στην Ευρώπη – Καθυστερήσεις στις ΗΠΑ

Ανησυχία για την επάρκεια των εμβολίων στην Ευρώπη – Καθυστερήσεις στις ΗΠΑ
https://downmagaz.net

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η αναβολή των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού σε πολλές χώρες, ενώ κριτική ασκείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον αριθμό εμβολίων που παρήγγειλε.   

Σημειώνεται πως πάνω από πενήντα χώρες έχουν ξεκινήσει τα προγράμματα εμβολιασμών. Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που άλλαξε εμβολιαστική στρατηγική καθώς η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μαζική χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό, με χρονική μετάθεση της δεύτερης δόσης. Οι βρετανικές Αρχές αποβλέπουν στη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου σε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ στηρίζουν πολλές ελπίδες στο εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, η διανομή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 4.  

Παράλληλα οι καθυστερήσεις προκάλεσαν δυσφορία στη Γερμανία όπου εμβολιαστικά κέντρα έκλεισαν μερικές ημέρες αφού ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου. Στη Γερμανία, την Πέμπτη, οι ειδικοί πρότειναν την αναβολή της χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου λόγω της ανεπάρκειας, ώστε να εμβολιαστούν περισσότεροι.    Στις ΗΠΑ, έως το τέλος της προηγούμενης χρονιάς εμβολιάστηκαν 2,8 εκατομμύρια Αμερικανοί και η χώρα να απέχει πολύ από τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων πολιτών.   

Για καθυστερήσεις στις παραδόσεις ενημερώνει η BioNTech   Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, της start-up που συνεργάζεται με τη Pfizer για την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν κενά στις παραδόσεις μέχρι να αρχίσουν να διανέμονται και άλλα εμβόλια.   Η γερμανική startup κέρδισε την κούρσα του εμβολίου, καθώς το δικό της ήταν το πρώτο που έλαβε έγκριση για χρήση, όμως παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων στην ΕΕ, οι οποίες οφείλονται μεταξύ άλλων στη σχετικά μικρή παραγγελία που έχουν κάνει οι Βρυξέλλες και την καθυστέρηση στην έγκριση άλλων εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).   «Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν δείχνουν καλά, φαίνεται να υπάρχει ένα κενό, διότι δεν υπάρχουν άλλα εγκεκριμένα εμβόλια και πρέπει να καλύψουμε το κενό με το δικό μας» εξήγησε ο Σαχίν, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel. 

Για τη συνέχεια LIFO

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube