Weather Icon

Άλλο ένα ξέπλυμα της Τουρκίας – Συνάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου

Άλλο ένα ξέπλυμα της Τουρκίας – Συνάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μ. Τσαβούσογλου, το πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου

Η συνάντηση πρόκειται να γίνει στο πλαίσιο της Πενταμερούς για το Κυπριακό, που θα γίνει στο Greentree της Νέας Υόρκης.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και υπογράμμισε ότι η εκπροσώπηση Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Αν ληφθεί δε υπ’ όψιν ότι θα έχει προηγηθεί και ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μάρτιου, η οποία έχει ως θέμα τις ευρωτουρκικές σχέσεις, η Τουρκία θα έχει περάσει από “πλυντήριο” και θα είναι περίπου απίθανο να περιμένει κανείς να της επιβληθούν κυρώσεις.

Πάντως το ίδιο διάστημα αναμένεται να διαφανεί η γραμμή που θα ακολουθήσει απέναντι στην Τουρκία η νέα διοίκηση Μπάιντεν, κάτι που θα επηρεάσει τόσο τις ευρωτουρκικές όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube