Weather Icon

Ντελχάζ, ο Έλληνας που πολέμησε τους τζιχαντιστές στο ηρωικό Κομπάνι

Ντελχάζ, ο Έλληνας που πολέμησε τους τζιχαντιστές στο ηρωικό Κομπάνι

Η αληθινή ιστορία του Ντελχάζ, ενός Έλληνα 28 ετών,  ο οποίος ευαισθητοποιείται από τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία που ξέσπασε το 2011 και αποφασίζει να πολεμήσει εθελοντικά ενάντια στις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις που πρεσβεύουν την πιο φονταμενταλιστική και ακραία έκδοση του Ισλάμ που υπήρξε μέχρι τις μέρες μας.

Η απαγωγή του μητροπολίτη του Χαλεπίου και ο διωγμός των θρησκευτικών μειονοτήτων ήταν οι αφορμές που ώθησαν τον Ντελχάζ να πάρει αυτήν την απόφαση.

Ο ριψοκίνδυνος νέος θα προσπαθήσει αρχικά να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν κοινά πολιτιστικά στοιχεία με τους Έλληνες, δηλαδή με ένοπλες οργανώσεις αποτελούμενες από Σύριους χριστιανούς, αλλά οι συνθήκες του πολέμου και η πραγματικότητα του εμφυλίου θα τον αναγκάσουν  στην πορεία, να αγωνιστεί πλάι σε ανθρώπους με τους οποίους δεν είχε τίποτα το κοινό πέρα από τη δίψα για δικαιοσύνη και εχθρό την τυραννία.

Έτσι το Νοέμβριο του 2014, ο Ντελχάζ θα ενταχθεί σε ένα τάγμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού το οποίο πολεμούσε στο πλευρό των Κούρδων του YPG στην πολιορκούμενη από το «Ισλαμικό Κράτος», θρυλική πόλη, Κομπάνε.  

Στην πόλη αυτή και την ενδοχώρα της, έως τις όχθες του Ευφράτη, ο Ντελχάζ θα συμμετάσχει σε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών, ερχόμενος σε επαφή λίγων μέτρων με τους τζιχαντιστές απ’ όπου θα κατά-φέρει τελικά να βγει σώος και αρτιμελής μεταδίδοντας σε εμάς τα όσα έζησε.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα απομνημονεύματα του μαχητή καθώς και διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον πολιτισμό, την ιστορία και τα πολιτικά γεγονότα της Συρίας όπως εξελίσσονται μέχρι σήμερα.

Ντελχάζ, ο Έλληνας που πολέμησε τους τζιχαντιστές
Τιμή: €16
Συγγραφέας: Ντελχάζ ο Έλληνας
ISBN: 978-618-5219-14-7
Σελ.: 234
Διάσταση: 14 Χ 21
Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ:
Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα,
Τηλ.: 210 3316036
Fax : 210 3250421
[email protected]

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube