REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 2 Ιανουαρίου 2021

2020: Κάθε δύο ημέρες μια πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου από την Τουρκία στη Λιβύη

2020: Κάθε δύο ημέρες μια πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου από την Τουρκία στη Λιβύη

172 Τουρκικές στρατιωτικές πτήσεις προς τη Λιβύη το 2020

Την Πέμπτη, το Ίδρυμα Silphium (Silphium Foundation for Studies and Research) δημοσίευσε ένα γράφημα που δείχνει τουρκικές στρατιωτικές αεροπορικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του 2020.

Σε μια ανακοίνωση το ίδρυμα αποκάλυψε ότι ο συνολικός αριθμός πτήσεων στρατιωτικών μεταγωγικών που απογειώθηκαν από τις τουρκικές βάσεις προς τη δυτική Λιβύη ήταν 172. Αυτό ήταν κατά την περίοδο από τα μέσα Μαρτίου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2020. Το ίδρυμα πρόσθεσε ότι τα μεταγωγικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν 105 πτήσεις χρησιμοποιώντας αεροσκάφη Lockheed C130 και Airbus A400M.

Το ίδρυμα επεσήμανε επίσης ότι ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνδεδεμένο με την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ο Ilyushin IL-76, έκανε 61 πτήσεις προς την Τουρκία. Επίσης, ένα μεταγωγικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ πραγματοποίησε 6 πτήσεις προς Λιβύη, χρησιμοποιώντας το αεροσκάφος Boeing C17.

Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των πτήσεων πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, ως εξής:

  • 21 πτήσεις από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία
  • 12 πτήσεις με αεροπλάνα GNA
  • 6 πτήσεις από την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ

Τους τελευταίους τρεις μήνες πραγματοποιήθηκαν 40 στρατιωτικές πτήσεις αεροπορικού φορτίου μεταξύ του GNA και της Τουρκίας.

Στις 23 Οκτωβρίου, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών της Λιβύης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της μεικτής στρατιωτικής επιτροπής της Λιβύης (JMC) 5 + 5 στη Γενεύη.

libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube