REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 28 Δεκεμβρίου 2020

Βρώμικο ρόλο παίζουν ΜΚΟ

Βρώμικο ρόλο παίζουν ΜΚΟ

Το ξεκαθάρισμα των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα με την άμεση απέλαση όσων βρίσκονται εδώ παράνομα αποτελεί πλέον αδήριτη ανά­γκη

Σημεία και τέρατα φέρνουν στο φως οι έλεγχοι για τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αιχμή το Μεταναστευτικό και επίκεντρο τα νησιά του Αιγαίου. Τα στοιχεία που περιέρχονται στα χέρια των Αρχών φωτίζουν τον ύποπτο και σκοτεινό ρόλο που διαδραματίζουν ορισμένες εξ αυτών.

Επιπλέον, επιβεβαιώνο­νται οι εκτιμήσεις και οι φόβοι ότι η Τουρκία, σε συνεργασία με ΜΚΟ, χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα. Το χειρότερο εξ όλων αυτών είναι ότι με τα κύματα των προσφύγων περνούν σε ελληνικό έδαφος ακραία στοιχεία (τζιχαντιστές), που σε αρκετές περιπτώσεις καταζητούνται για ειδεχθή εγκλήματα που έχουν διαπράξει στον τόπο καταγωγής τους.

Κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα μας, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα δράσουν σε δεδομένη στιγμή αυτά τα ακραία μουσουλμανικά στοιχεία.

Από άλλα στοιχεία έχει προκύψει ότι ΜΚΟ συνεργάζονται ακόμη και με κυκλώματα που διακινούν μετανάστες από την Τουρκία μέσω του Έβρου.

Προ ημερών συνελήφθησαν 33 μέλη τεσσάρων ΜΚΟ με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης μεταναστών, ενώ μία εξ αυτών έχει έδρα το Βερολίνο.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνδέουν την κριτική που ασκείται από τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης σε βάρος της χώρας μας για το Μεταναστευτικό με το γεγονός ότι… θίγονται τα συμφέροντα ΜΚΟ με έδρα τη Γερμανία.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκης προκάλεσε αίσθηση όταν αποκάλυψε ότι στις ακτές της Τουρκίας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή 2.500 σομαλοί μετανάστες με σκοπό να περάσουν στα ελληνικά νησιά κι από εκεί στην ηπειρωτική χώρα. Οι συγκεκριμένοι φτάνουν στη γειτονική χώρα (Κωνσταντινούπολη) με πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών και με την ανοχή –αν όχι την υποβοήθηση– του καθεστώτος Ερντογάν μετακινούνται μέχρι τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Από τα στοιχεία προκύπτει καθαρά ότι οι Αρχές της γειτονικής χώρας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και σταθερή συνεργασία με ΜΚΟ που είναι στην Ελλάδα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τους μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα στελέχη των ΜΚΟ παραβαίνουν τους νόμους της χώρας μας.

Η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» ανέδειξε μία ακόμη σκοτεινή πτυχή της υπόθεσης, καθώς αποκάλυψε ότι μουσουλμανικές ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο χρηματοδοτούν τη μεταφορά σομαλών μεταναστών στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία, πλην, όμως, ενδεχομένως το πρόβλημα να είναι ήδη εντός της ελληνικής επικράτειας κι έχει να κάνει με τα πρόσωπα που έχουν βρει καταφύγιο εδώ.

Το ξεκαθάρισμα των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα με την άμεση απέλαση όσων βρίσκονται εδώ παράνομα αποτελεί πλέον αδήριτη ανά­γκη. Πριν να είναι πολύ αργά…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube