Weather Icon

Βρέθηκαν “κοριοί” στα γραφεία του HDP στην Κωνσταντινούπολη

Βρέθηκαν “κοριοί” στα γραφεία του HDP στην Κωνσταντινούπολη

Ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του HDP, Oluç και οι συμπρόεδροι του τμήματος HDP στην Κωνσταντινούπολη, Bulut και Avcı, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου, αφού εντοπίστηκαν κρυφές συσκευές ακρόασης γνωστές ως «κοριοί» στο κτίριο της τοπικής οργάνωσης του HDP στην Κωνσταντινούπολη στην πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κόμματος, μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν στο γραφείο τους στην Κωνσταντινούπολη, βρέθηκαν συσκευές ακρόασης σε διάφορους χώρους του γραφείου.

Κοινοποιώντας λεπτομέρειες σχετικά με τις αίθουσες όπου βρέθηκαν οι “κοριοί”, το HDP είπε ότι οι συσκευές βρέθηκαν στα γραφεία των συμπροέδρων του παραρτήματος του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, στις αίθουσες εργασίας των τμημάτων γυναικών και νέων και στην αίθουσα συνεδριάσεων.

“Οι κοριοί βρέθηκαν κυρίως πίσω από πρίζες και λαμπτήρες”, ανέφερε η δήλωση.

Τοποθετήθηκαν παράνομα

«Πώς είναι δυνατόν να τοποθετήθηκαν αυτές οι συσκευές που απαιτούν υψηλές τεχνολογικές γνώσεις, στο κτίριό μας στην Κωνσταντινούπολη», διερωτήθηκαν οι εκπρόσωποι του κόμματος και πρόσθεσαν:

“Αυτό προκαλεί ευλόγως πολλά ερωτήματα.  Το πρώτο ερώτημα είναι πώς εγκαταστάθηκαν αυτές οι σύνθετες συσκευές οι οποίες δίχως αμφιβολία απαιτούν υψηλή τεχνολογική κατάρτιση;”

Απαντώντας στο ερώτημα, το HDP δήλωσε: “Οι συσκευές εγκαταστήθηκαν κατά τη διάρκεια των παράνομων επιδρομών που πραγματοποιούν στα τοπικά μας γραφεία οι δυνάμεις ασφαλείας. Αυτό δεν περιορίζεται στο κτίριό μας στην Κωνσταντινούπολη, αλλά έχει συμβεί και σε άλλα τοπικά μας κτίρια, όπως στην επαρχία Van και στο Ντιγιαρμπακίρ.”

Ποιος τοποθέτησε τους κοριούς;

Προχωρώντας στο δεύτερο ερώτημα που προκύπτει, το κόμμα διερωτήθηκε ποιος θα μπορούσε να τοποθετήσει αυτές τις συσκευές. “Υπάρχουν δύο φορείς στην Τουρκία που μπορούν να κάνουν κάτι τόσο επαγγελματικό: Ένα από αυτούς είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και η συνεργαζόμενη με αυτό Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας και ο άλλος είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών”, σημείωσε το HDP, προσθέτοντας ότι θα υποβάλει ποινική καταγγελία εναντίον των εν λόγω οργανισμών τις προσεχείς ημέρες.

Διέπραξαν συνταγματικό αδίκημα

Περαιτέρω στη δήλωσή του, το HDP έκανε παραλληλισμό του εν λόγω περαστικού με τις κρατικές επιθέσεις που δέχεται μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2016.

“Αντιλαμβάνεστε τι αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά αυτά τα γεγονότα και οι τεχνολογικές επιθέσεις και τα εγκλήματα που δεχόμαστε; Αποδεικνύουν ότι πλέον δεν υπάρχει νόμος, ούτε κράτος δικαίου στην Τουρκία. Η Τουρκία δεν προσφέρει ελευθερία ή ασφάλεια για να συμμετάσχει κανείς στην πολιτική. Τα εν λόγω εγκλήματα και οι παραβιάσεις με τα τεχνολογικά μέσα που διεξάγονται εναντίον μας αποτελούν συνταγματικό αδίκημα. Θα υποβάλουμε την ποινική καταγγελία μας αυτή την εβδομάδα.”

Πηγή: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube