REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 3 Δεκεμβρίου 2020

Tραγικό-Εξαγωγές βιομάζας ελιάς από Τουρκία προς Μυτιλήνη…

Tραγικό-Εξαγωγές βιομάζας ελιάς από Τουρκία προς Μυτιλήνη…

Φιλικοί προς το περιβάλλον σπόροι ελιάς που εξάγονται στην Ελλάδα

Στην περιοχή Μπουρχανίγιε του Μπαλικεσίρ, τα κουκούτσια ελιάς που αξιοποιούνται ως εναλλακτική στα  ορυκτά καύσιμα, εξάγονται επίσης και στο νησί Λέσβος της Ελλάδας.

Οι ελιές που φέρνουν οι ελαιοπαραγωγοί και συνεργάτες στην βιομηχανία στο Πελιτκιοι, συνθλίβονται ενώ τα κουκούτσια γίνονται φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο. Τα κουκούτσια ελιάς που είναι ισοδύναμα με τον εγχώριο το ποιοτικό κάρβουνο,  έχουν κατά μέσο όρο 4., 4.500 θερμίδες, καλύπτοντας τις ανάγκες θέρμανσης σε πολλά σπίτια.

Εδώ και 6 χρόνια εξάγονται στη Μυτιλήνη της Ελλάδας. Φέτος θα σταλούν στη Μυτιλήνη 270 τόνοι κουκούτσια ελιάς. Σήμερα στάλθηκε το πρώτο φορτίο των 90 τόνων. Ο Ναντίρ Καραγιάζ-πρόεδρος του γεωργικού συνεταιρισμού, περιέγραψε πως η Ελλάδα αγαπάει τα κουκούτσια ελιάς και είπε : “Εδώ και 15 χρόνια παράγουμε κουκούτσια ελιάς. Πουλάμε εντός τη χώρας και ταυτόχρονα εξάγουμε και στη γειτονική μας Μυτιλήνη. Εδώ και 6 χρόνια συνεχίζονται οι εξαγωγές μας. Σήμερα πραγματοποιούμε την πρώτη μεταφορά της σεζόν. Το φιλικό αυτό προς το περιβάλλον καύσιμο έχει 4.000 και 4.500 θερμίδες καύσης. Και η Ελλάδα χάρηκε. Στέλνουμε την πρώτη μας παρτίδα. Θα υπάρξει και συνέχεια.

tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube