Weather Icon

Τουρκικά αιωρούμενα πυρομαχικά τ. KARGU χτύπησαν κουρδικές δυνάμεις στην Β. Συρία – VIDEO

Τουρκικά αιωρούμενα πυρομαχικά τ. KARGU χτύπησαν κουρδικές δυνάμεις στην Β. Συρία – VIDEO

Στις 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, σημειώθηκε επίθεση σε θέση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), κοντά στην πόλη Κομπάνι, όταν ένα τούρκικο αιωρούμενο πυρομαχικό τύπου KARGU, χτύπησε τις κουρδικές  δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν απώλειες.

Το KARGU αναπτύχθηκε από την τουρκική STM για να πραγματοποιήσει αποστολές αναγνώρισης και επίθεσης. Το τετράπτερο drone έχει εμβέλεια 5 χλμ., αντοχή 30 λεπτών και μπορεί να οπλιστεί με μια ποικιλία εκρηκτικών κεφαλών. Το πυρομαχικό διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, δυνατότητα επεξεργασίας εικόνας, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με έγκριτα διεθνή μέσα, ο τουρκικός στρατός ήταν πιθανότατα πίσω από την συγκεκριμένη επίθεση. Οι τουρκικές μονάδες στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία είναι οπλισμένες με εκατοντάδες “καμικάζι drone” KARGU.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση τέτοιου είδους στην Κομπάνι. Στις 25 Νοεμβρίου, αιωρούμενα εκρηκτικά πυρομαχικά του ίδιου τύπου εξερράγησαν κοντά στο Tell al-Hajib, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο της χθεσινής επίθεσης.

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε τα KARGU για να παρακολουθεί και να φυλάσσει τα σύνορα με τη Συρία. Τα κίνητρα πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις παραμένουν …

Η συνέχεια του άρθρου στο defenceredefined.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube