Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΝΑΤΟ , Τουρκία 10 Δεκεμβρίου 2020

Το σχόλιο Στόλτενμπεργκ για ενδεχόμενες κυρώσεις στην Τουρκία

Το σχόλιο Στόλτενμπεργκ για ενδεχόμενες κυρώσεις στην Τουρκία
Θέση στην εν εξελίξει κρίσιμη συζήτηση στην ΕΕ για ενδεχόμενες κυρώσεις στην Τουρκιά, πήρε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε τη σημασία της Τουρκίας εντός της Βορειατλαντικής  Συμμαχίας την Πέμπτη, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ είναι έτοιμοι να εξετάσουν εάν θα επιβάλουν περισσότερες κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Φυσικά, οι σύμμαχοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους… Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι συνειδητοποιούμε τη σημασία της Τουρκίας ως μέρος του ΝΑΤΟ και επίσης ως μέρος της δυτικής οικογένειας», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Ο γενικός γραμματέας υπενθύμισε ότι η Τουρκία συνορεύει με το Ιράκ και τη Συρία και ήταν επίσης «κλειδί» στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους ενώ τόνισε  ότι φιλοξενεί επίσης περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τη συνάντηση της 1-2ης Δεκεμβρίου.

Η συμμαχία, σημείωσε, προσφέρει «αναζήτηση θετικών προσεγγίσεων» στο θέμα, ως «πλατφόρμα» όπου οι σύμμαχοι μπορούν να συζητήσουν τις διαφορές με ανοιχτό τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντιούνται στις Βρυξέλλες σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή για να συμφωνήσουν σε πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αφού ζήτησαν από την Άγκυρα ήδη από τον Οκτώβριο να σταματήσει τις γεωτρήσεις στα κυπριακά ύδατα.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube