REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 8 Δεκεμβρίου 2020

Το πολεμικό ναυτικό του Χαφτάρ κάνει νηοψία σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων

Το πολεμικό ναυτικό του Χαφτάρ κάνει νηοψία σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων

Γίνεται έλεγχος σε εμπορευματοκιβώτια που κουβαλά το Mabrouka

Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ της ανατολικής Λιβύης αναχαίτισαν τουρκικό πλοίο με σημαία Τζαμάικας το οποίο κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα στη δυτική Λιβύη και δεν απάντησε στις προειδοποιήσεις μετά την είσοδό του σε απαγορευμένη περιοχή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού.

Ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed al-Mismari πρόσθεσε ότι το εμπορικό φορτηγό πλοίο  Mabrouka, που έχει 17μελές πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων εννέα Τούρκων υπηκόων, 7 Ινδών και 1 Αζέρου, οδηγήθηκε στο Ras Al-Hilal για έλεγχο στα εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρει.

Οι ναυτικές δυνάμεις του LNA το σταμάτησαν κοντά στο ανατολικό λιμάνι της Ντέρνα, είπε.

  

Νωρίτερα, ο Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, είχε εκφράσει τη βαθιά ανησυχία της ηγεσίας του LNA ότι «η Τουρκία μεταφέρει υλικό, προσωπικό, μισθοφόρους και τρομοκράτες από την Τουρκία προς τη Λιβύη», σημειώνοντας ότι έχουν εντοπίσει «τεράστια φορτηγά αεροπλάνα που φθάνουν σε αεροδρόμια στη δυτική Λιβύη, ειδικά στη βάση Wattiya και Misrata», είπε.

breaknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube