REAL TIME |

Weather Icon

Το παιχνίδι των Γερμανών στις Βρυξέλλες και ο άθλιος ρόλος του Ζ. Μπορέλ για «δώρα» στη Θράκη προς τον Ερντογάν

Το παιχνίδι των Γερμανών στις Βρυξέλλες και ο άθλιος ρόλος του Ζ. Μπορέλ για «δώρα» στη Θράκη προς τον Ερντογάν

Ενώ οι διαδικασίες και στο εσωτερικό της Ε.Ε. κορυφώνονταν, προκειμένου η Ένωση να ασχοληθεί πλέον σοβαρά με το «Τουρκικό Πρόβλημα» και να επανακαθορίσει το πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων, δεν είναι μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία που υποστηρίζουν την πολιτική κατευνασμού, αλλά κορυφαίοι κοινοτικοί παράγοντες με πρώτο τον Ζ. Μπορέλ παίζουν άθλια παιγνίδια εις βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο κ. Μπορέλ έχει κάνει ότι είναι δυνατόν από το καλοκαίρι, προκειμένου να «καταπιεί» η Ε.Ε. όχι μόνο τις προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και εναντίον της ίδιας της Ε.Ε. προέβη σε μια κίνηση που ξεπερνά κάθε όριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στις επαφές του με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, ο κ. Μπορέλ είχε την ιδέα να προτείνει την αναζήτηση «ανταλλαγμάτων» και «δώρων» στον Τ. Ερντογάν, προκειμένου να δείξει την ευαρέσκειά του προς την Ε.Ε. και μέσα σε αυτά ο κ. Μπορέλ θεώρησε ότι πρέπει να είναι και κινήσεις της Ελλάδας στη Θράκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, ο κ. Μπορέλ μίλησε συγκεκριμένα για την ικανοποίηση των αιτημάτων που υπάρχουν και των θεμάτων που εγείρονται από την Τουρκία για τα «μειονοτικά σχολεία στη Θράκη»…

Ο κοινοτικός αξιωματούχος αντί να ασχοληθεί με την εντολή που έχει για αναζήτηση τρόπων, ώστε να πιεσθεί η Τουρκία και να σταματήσει τις απειλές και τους εκβιασμούς εναντίον κρατών μελών και της ίδιας της Ε.Ε., αντί να ασχοληθεί με την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των κανόνων της Τελωνειακής Ένωσης, αλλά και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού, επιχειρεί να ικανοποιήσει τις παράνομες αξιώσεις του τούρκου ηγέτη εις βάρος κράτους – μέλους αναμειγνυόμενος μάλιστα σε εσωτερικές υποθέσεις του.

Η στάση του κ. Μπορέλ αποτυπώνει όμως και το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στη γραφειοκρατία της Κομισιόν, που ενώ για τη Λευκορωσία, τη Βενεζουέλα, τη Β. Κορέα ή το Κογκό είναι έτοιμη να σπεύσει να διαμορφώσει και να επιβάλει κυρώσεις, υπάρχει απόλυτη απροθυμία να αντιμετωπίσει το «Τουρκικό Πρόβλημα» ακολουθώντας έτσι τον ρυθμό που βαρά η κ. Μέρκελ, η Ρώμη και η Μαδρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των διαβουλεύσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ενώ οι εκπρόσωποι της Κομισιόν δέχθηκαν να συζητήσουν την πρόταση της Κύπρου για προσθήκη μερικών ακόμη ατόμων στη λίστα των κυρώσεων για τις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, ισχυρίσθηκαν ότι δεν μπορεί να γίνει επέκταση της λίστας αυτής και για άτομα και εταιρίες που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς «πρόκειται για διεκδικούμενη μη οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα».

Πολύ απλά η Κομισιόν, λίγο – πολύ αθωώνει την Τουρκία για τα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες με το Oruc Reis.

για τη συνέχεια Liberal 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube