Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 7 Δεκεμβρίου 2020

Τι γίνεται με τις NAVTEX των ασκήσεων Ελλάδας-Τουρκίας στην ίδια περιοχή ΝΑ της Κρήτης και γιατί οι Τούρκοι τη θεωρούν δική τους;

Τι γίνεται με τις NAVTEX των ασκήσεων Ελλάδας-Τουρκίας στην ίδια περιοχή ΝΑ της Κρήτης και γιατί οι Τούρκοι τη θεωρούν δική τους;

Οι Τούρκοι θεωρούν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στην Κρήτη και την Κάρπαθο τουρκική;

Στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης και κοντά στην Κάρπαθο θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για ασκήσεις όπως είχε ανακοινώσει με NAVTEX, κάτι που έκανε ωστόσο και η Τουρκία, για την ίδια ακριβώς περιοχή!

Βέβαια, όπως αποδείχθηκε, η τουρκική NAVTEX που ανέγραφε διάρκεια μιας ώρας για τις ασκήσεις και τουρκικά πλοία να μην υπάρχουν στην περιοχή (το επιβεβαίωσε άλλωστε και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «δεν υπάρχει δραστηριότητα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στην καθορισμένη περιοχή»), βγήκε απλά για λόγους εντυπώσεων.

Βέβαια, αυτές οι εντυπώσεις που δημιουργούν οι Τούρκοι δεν διαλύονται με πειστικό τρόπο από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι προκλητικές αναφορές των γειτόνων να μένουν ουσιαστικά αναπάντητες.

Και αυτό γιατί στην τουρκική anti-NAVTEX που εκδόθηκε για τις ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «REGARDING AN AREA IN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA», το οποίο επανέλαβε και το τουρκικό ΥΠΑΜ στην ενημέρωσή του («…στην περιοχή εξυπηρέτησης Navtex της Τουρκίας», αναφέρει).

Δηλαδή οι Τούρκοι θεωρούν την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάρπαθο τουρκική;

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube