Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 30 Δεκεμβρίου 2020

Συνεχίζεται η μεταφορά όπλων και στρατιωτικών από την Τουρκία στη Λιβύη

Συνεχίζεται η μεταφορά όπλων και στρατιωτικών από την Τουρκία στη Λιβύη

Παρά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις Χαφτάρ, η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις της στη Λιβύη

Σύμφωνα με το libyareview, δύο τουρκικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη A400 έχουν φτάσει στην αεροπορική βάση Al-Watiya στη Λιβύη από την αεροπορική βάση Konya της Τουρκίας.

Την Παρασκευή, το Ίδρυμα Μελετών και Έρευνας Silphium  (Silphium Foundation for Studies and Research) ανακοίνωσε ότι παρακολούθησε την προσγείωση δύο τουρκικών μεταγωγικών στρατιωτικών αεροσκαφών φορτίου στη δυτική Λιβύη.

Το πρώτο Airbus A400M προσγειώθηκε στην Al-Watiya Airbase στις 11:35 π.μ., ενώ το δεύτερο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σχολής της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης (Misrata Air College) στις 12:25 μ.μ.

Ο Αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, απείλησε να χρησιμοποιήσει βία εναντίον τουρκικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη Λιβύη. Είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει να εγκαταλείψει τη Λιβύη ειρηνικά, διαφορετικά θα εκδιωχθεί με τη βία.

Από την πλευρά του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρέχει εκπαίδευση στις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA). Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας παροχής στρατιωτικής εκπαίδευσης, βοήθειας και υποστήριξης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Πάντως το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έγραψε στο Twitter την Παρασκευή τα εξής:

«Το προσωπικό μας εκπαίδευσε το προσωπικό του στρατού GNA στο χειρισμό και τη χρήση του συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, του πυροβολικού και όλμων».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube