Weather Icon
Αίγυπτος , Ελλάδα , Τουρκία 17 Δεκεμβρίου 2020

Στην Αίγυπτο ο πρίγκιπας διάδοχος των ΗΑΕ… Μέτωπο κατά της Τουρκίας

Στην Αίγυπτο ο πρίγκιπας διάδοχος των ΗΑΕ… Μέτωπο κατά της Τουρκίας

Νέα ισχυρά μηνύματα εναντίον του μιλιταριστικού τυχοδιωκτισμού της Άγκυρας και των έξωθεν παρεμβάσεων στον αραβικό κόσμο έστειλαν χθες η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε μια κίνηση η οποία αναμένεται να ερεθίσει ακόμη περισσότερο την Τουρκία, τα ΗΑΕ βάζουν ακόμη πιο βαθιά πόδι στην Ανατολική Μεσόγειο συμμετέχοντας πλέον με καθεστώς παρατηρητή στο Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (Est Med Gas Forum-EMGF). Ταυτόχρονα το Ισραήλ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τις χώρες του Κόλπου στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την καθιέρωση της Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- ΗΑΕ και την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Εμιράτων κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο Αμπού Ντάμπι. Και φυσικά μετά την ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με τα ΗΑΕ και τρεις ακόμη αραβικές χώρες (Μπαχρέιν, Μαρόκο, Σουδάν).

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ επισκέφθηκε χθες, σε μια κρίσιμη για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, το Κάϊρο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ελ Σίσι διακηρύσσοντας σύμφωνα με τις ανακοινώσεις την αποφασιστικότητα τους να αντιμετωπίσουν από κοινού τις απειλές ασφαλείας στην περιοχή, που εκτός του Ιράν προέρχονται και από την Τουρκία. Οι δυο, από τους ισχυρότερους ηγέτες του αραβικού κόσμου, συμφώνησαν χθες στο Κάιρο ότι τέτοιες απειλές, οι οποίες προκαλούνται από τις παρεμβάσεις εξωτερικών παραγόντων στις υποθέσεις της περιοχής, αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση “της ατζέντας των πλευρών εκείνων που δεν θέλουν το καλό των χωρών και των λαών της περιοχής”. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube